Hitrost za naše

Gasilci se ne dajo. Krokodilje solze Sanje Ajanović Hovnik so zgrešen piar. Kot, da bi imela Jeretiča ob sebi, bog pomagaj. Zna tudi drugače, kar se je naučila od Aleša Hojsa. Objava najvišjih bruto plač gasilcev naj bi javnost prepričala, da pretiravajo in izsiljujejo? Tako je mislil Hojs, ko je z objavo vseh policijskih plač odgovoril na stavkovne zahteve policijskega sindikata. Nisem zraven, da bi sodil a javne izjave, da se pogajajo od junija lani, mi dvignejo pritisk. Od junija lani? Pa kakšna smo to država? Če se je nekaj za zmenit, se usedeš dol in zmeniš. Če kaj ni jasno ali so potrebna usklajevanja s stebri korupcije, se dobimo čez tri dni. Tu ni kaj zavlačevati in mešati meglo. Dogovor in izvedba takoj. Obnašajte se tako v realnem svetu in življenju. Bi te, ampak mogoče drug mesec, če bo luna polna. Šef bi do popoldan, ker stranke pred vrati čakajo, jaz bom to čez pol leta, če me ne bo kaj zmotilo. Ne gre to tako. Ne se delat budale iz ljudi. Potem se ne čudite, če komu poči živec in meče pirotehniko pred vlado in grozi z obiski na domu. Še dobro, da je bil to gasilec. Če bi se Purgar na protestu Rumenih Jopičev drl na Šarca in Ajanović Hovnikovo, da pride tudi na dom, bi mu takoj prilepili kazensko ovadbo zaradi izrečenih groženj.

V Bavarski prestolnici so se na varnostni konferenci zbrali evropski voditelji. Namen je bil jasen. Podpreti nadaljevanje vojne v Ukrajini. Zelenski je zbrane nagovoril in zahteval hitrost pri dobavi orožja. Francoski predsednik se s Putinom ne pogovarja več, kot je počel prve mesece vojne. Zdaj svetu sporoča, da dialog o premirju ni več možen. In v nadaljevanju napovedal totalno vojno Rusiji. Danes se samo še najbolj naivni sprenevedajo, da nismo v vojni z Rusijo. ZDA in NATO pakt sta v vojni z Rusijo v Ukrajini. To je pravila definicija stanja v svetu. Glede na slovensko udeležbo v Nemčiji je bila varnostna konferenca farsa. Predsednica Nataša Pirc Musar, ki je brez pooblastil in znanja? Z njo pa zunanja ministrica Tanja Fajon, potujoči fikus na dveh nogah. Tja sta šli, ker sta morali iti. Ker sicer od njiju ni nič. Pirc Musarjeva se ne ozira kaj dosti na Goloba, zato bo naslednji teden v kabinetu zaposlila policistko in bivšo ministrico za notranje zadeve Bobnarjevo. Svetovalka za izbrisane, če sem prav razumel. Res, še ena krasna fikus funkcija. Jaz se že vidim kot svetovalec za pozabljene veterane. Samo ne vem, če me predsednica vidi. Lahko sem tudi svetovalec za ovinke okoli ruske dače, ker ravno poznam teren. Še ena fikus funkcija zame, najbrž ne bo zamajala državnega proračuna. Samo privoščite mi jo ne.

Andrej Benedejčič je dobil službo pri NATO. Gre za enega večjih uspehov FSB v zadnjem času, samo to bom rekel z vso odgovornostjo. Ruski vohun je odposlanec v NATO paktu. Huh.

Vojna traja leto dni in nič ne kaže na zmago »naših«, torej Ukrajine. Lahko smo pametni, a na potek vojne tam mi nimamo nobenega vpliva. Doma še vedno poteka vojna na RTV Slovenija in našim ne kaže nič kaj dobro. Peščica Janševih uničevalcev javne televizije se je v sili zatekla kam drugam, kot na Ustavno sodišče. Znan scenarij iz številnih bitk Janeza Janše, kjer je US kot po tekočem traku reševalo nasedle vojščake desnice in njihove politične projekte. Pa naj je šlo za korupcijo, podkupnine, kraje ali umore. Očitno je Rok Svetlič nova zvezda skrajne desnice. Glede na pretekle izkušnje se je US izkazalo kot izrazito politična ustanova, zato bi ga jaz ukinil. Stanje je takšno, da je rezultat vedno vnaprej znan. Ne glede na temo o kateri kao odločajo, je merilo politika. Šorli in Jaklič nikoli, ampak nikoli v svoji karieri nista glasovala v škodo SDS ali Janeza Janše. Če bi njuni mami tlačili na grmado, bo vseeno glasovala za Janeza Janšo, da se mu godi krivica. Obsedenost z igro, da se mu vedno in povsod dogaja krivica, je od Janeza odgnala marsikaterega zvestega podpornika. Pokončni so odšli, ostali so takšni, s katerimi normalen človek ne gre niti na kavo, pravi bivša sekretarka stranke SDS. Ena od bolj sočnih izjav je vsekakor, da so zaradi ljubosumne Urške odpadle vse všečne kandidatke SDS, kar je bil temelj za vzpon Jelke Godec in ostalih lepotic iz vrst Trstenjakove črede. Je pa Urška sprejela dejstvo, da voditelju kot je njen Janez pripada ljubica v pisarni. Mojco Megušar je dobesedno požegnala, pravi več zanesljivih virov iz Trstenjakove.

Zdaj je čas inštitutov. Moderni so. Sem se pozanimal, dve osebi plus predsednik. Navedeš sedež, napišeš statut in imaš registrirano društvo, inštitut ali kakorkoli se hočete imenovati. Fajn se sliši, direktor inštituta. Da ne zaostajam za časom, bom v mesecu marcu tudi jaz ustanovil društvo in postal direktor inštituta. Ime že imam, samo vam ga še ne izdam, da me kdo ne prehiti. Inštitut se bo ukvarjal z vojaškimi spopadi po svetu in boju proti lažnemu poročanju medijev iz kriznih žarišč in vojn. Več izveste, ko bo društvo registrirano. Donacije nujne, hvala. Pravijo, da bo kmalu posijalo sonce. Se že veselim.

Scroll to Top