Happy hours

Na cesto so prišle medicinske sestre. Stavkat seveda. Po zdaj že znanem scenariju se iz parlamenta privleče Urška Klakočar Zupančič, objema protestnike, jih razume, podpira in izredno ceni njihovo delo. Večina vas, ki vas poznam ste navdušeni. Zakaj? Ker po vaše aktualna oblast prisluhne protestnikom, pride med njih in jih ne zaliva z vodnim topom. Jaz lahko samo dodam, da je lepo biti politik, če so med ljudstvom takšne ovce. Zakaj mislite so stavkali gasilci, medicinske sestre in vsi ostali? Ker jih oblast ignorira. Pristojni ministri prodajajo meglo in skrbijo za svoje riti, ker dejstvo je, da Golobova vlada ne dela nič. Večina njih je namreč prepričana, da bodo štiri leta vlekli dobre plače zato, ker so odpravili Janšizem. Brigajo se samo za svoje riti, druge pa nategujejo s praznimi obljubami. Ko nategovancem prekipi in pridejo pred parlament, jih pa naenkrat slišijo. In pride zaskrbljena Urška. Njo ne skrbijo tegobe protestnikov ampak možnost, da ji protesti ne spodnesejo sanjsko službo.

Samo poglejte ta popolnoma izgubljen lik ministra za zdravje. Z javnim zdravstvom je konec, kar je njemu najbolj jasno. Kot tudi to, da ne bo večno minister. Zato raje dela pri Bitencu in napoveduje vojno korupciji. Ponovimo, korupcija v zdravstvu ne vpliva na čakalne vrste in pomanjkanje zdravnikov. Boj proti korupciji pomeni, da bo minister odrezal tiste dobavitelje, ki hodijo v zelje Bitencu. Ko bo h koritu spravil prave dobavitelje, bo nekdo drug napovedoval nov boj proti korupciji. Zaman. Takrat bodo vsi pacienti pri zasebnikih, UKC bo v najem vzel Bitenc, tisti brez denarja pa boste polnili pokopališča. Za pokop v Ljubljani bodo potrebna dodatna dokazila o pedigreju, ker ne more biti vsak pokopan v sveti Jankovićevi zemlji.

Bolj sveta kot ljubljanska tla so najbrž tista v Planici. Zame bi lahko zimo črtali iz vsakega koledarja. Tudi, če zato živim četrtino manj, kot mi je odmerjeno. Svetovno prvenstvo v skokih? Kakšno je to svetovno prvenstvo, če 90% držav na svetu še nikoli ni slišalo za smučarske skoke? Mogoče deset držav na svetu goji to disciplino, zato o svetovnem prvenstvu ne more biti govora. Smučarski skakalci so tudi edina športna populacija, ki jo v »civilu« ne prepoznaš. Vemo, kakšni so športniki, izstopajo po videzu zaradi svojih športnih postav. Skakalci so videti kot skupina nedonošenih otrok. Brez zamere, samo to kar vidim sem napisal.

Praznik športa ali pijančevanja? To drugo. Skoki so priljubljeni zato, ker gre za največjo nacionalno »pijanko« na prostem. Predstavljajte si nogometno tekmo slovenske reprezentance v Stožicah. Polne tribune, 20.000 navijačev. Od tega jih je 19.000 mrtvo pijanih. Kozlajo po tribunah in ležijo po tleh. Tako bi bilo, če bi te navijače iz Planice prenesel v Stožice. Mene mrtvega ne morete zvleči v Planico. Me je nekoč oče, kasneje še skupina prijateljev. Vmes je minilo 20 let, spremenilo se ni nič. Kaj naj vam rečem? Na zdravje in srečno vožnjo domov. Policija zamiži, kadar gre za Planico. Kogarkoli bi ustavili, ko se vrača iz Planice, bi šel naprej peš. V izogib popolnega kaosa očitno velja nekakšen družbeni dogovor. Kot tisti s steklenico alkohola in papirnato vrečko v ZDA.

Ne bom s prstom kazal na nikogar, jih boste že prepoznali. Najbolj glasni desničarji, ki bi izbrisane še enkrat izbrisali, izselili vse čefurje in postrelili migrante, imajo doma »južnjakinje« v postelji. Kako je zdaj s tem, domoljubci čistokrvni? Jovanovića bi sterali čez mejo, Jovanovićko pa v posteljo al kako? Direktor inštituta 1. Oktober, gospod Pavle Rupar je posebne vrste tič. Pustimo ob strani, da je večkratni povratnik dolgih prstov, ki je baje v arestu srečal boga. Nekje sem prebral sluzasto zgodbo o regratu in hrenovkah. V zapor sem prišel nekaj dni za Ruparjem, ki je bil vse prej kot vzoren zapornik. Finančno stisko je kot vsi, ki imajo prost izhod, reševal s tihotapljenjem prepovedanih stvari in predmetov. Na Ig so mu pizze vozili, zato o kakšnem siromaštvu ni bilo govora. Je pa zajebal kup zapornikov za denar, naš Pavle. Proste vikende je preživljal v Motelu Medno, kje je njegova partnerka organizirala skupinski seks proti plačilu. Ko sta se sprla je povedala, da je Rupar vsak vikend zaslužil 800 e s tovrstnimi zabavami. Pravi še, da zdaj dela s puncami iz Srbije, Ukrajine in Dominikanske republike. Bom preveril, za kaj vse je registriran Ruparjev inštitut? Moramo biti pa korektni do Ruparja in ga naslavljati, kot se spodobi. Če je aktivistka Levice Kovačeva dosledno naslovljena kot direktorica inštituta, mora biti tako naslovljen tudi Pavle. Dragi Pavle, direktor inštituta 1. Oktober. Prosim nehaj guncat afne z aktivisti stranke SDS in se vrni v Medno. Bunga bunga klan!

prošnja za donacije. Hvala   

Scroll to Top