Golob in gospod Janša

Božič je šel, praznik dan samostojnosti in enotnosti pa tudi. Ostane še novo leto in spet bomo obrnili koledar. Kolikokrat bom še obrnil koledar preden zapustim ta ponorel svet, se zadnja leta vse večkrat sprašujem? Situacija je takšna, da se ni priporočljivo postarati v Sloveniji. Zakon o dolgotrajni oskrbi? Mesec in njegova revolucionarna četica so zadnji, ki bi jim dedka in babico zaupal. Tri desetletja praznih obljub in ropanja državnega premoženja je pustilo katastrofalne posledice za upokojence in zdravstveni sistem. Kje imate zdaj večnega borca za upokojence, Karla Erjavca? Ali pa Alenko Bratušek, ki so jo bile polna usta upokojencev pred vsakimi volitvami? Saj veste. Brez veze, da drezam. Ko takole od daleč gledam bivše najbolj glasne like iz LMŠ in SAB, kako so v Golobovi svobodi postali neprepoznavni kimavci, se mi kar smilijo. Koliko ponosa moraš požreti, da se udinjaš nekomu, ki je te porazil, ponižal in izločil? Ne vem niti merskih enot za to. Gre za kamniško ali gorenjsko lestvico sramote?

Letošnji božič je bil poseben. Popoldan pred božičnim večerom sem potem vseeno iz omare privlekel plastično jelko in jo okrasil. Ker je moja draga tako želela. Meni zaradi vse situacije ni bilo do ničesar, a sem ji ustregel. Med okraševanjem sem se spomnil objave, ki se je delila po družbenih omrežjih. Angelčki ti zrihtajo parking, samo pet minut prej jih pokličeš. Angelčki zrihtajo vse. Torej, če grem zdaj od doma do bankomata in angelčke prosim, da spremenijo stanje na računu? Me bodo uslišali? Od angelčkov ni nič, to mi lahko verjamete na besedo. Nič niso naredili. Zgleda se samo s parkirnimi mesti ukvarjajo. In masažo jošk. Namesto angelčkov se mi je na vrhu telefona pojavila cela četica P-jev. In božič je bil tu. Ujel sem trgovino, ki se je zapirala ob 18-ih in kupil darilo. Zvečer sva šla v center, ki je bil več ali manj prazen. Medica na stojnicah stane 4 evre, kar se mi je zdelo pretiravanje. Manjkal je mraz, da bi premražene goste silil v pitje, da se »pogrejejo«. Podnebne spremembe so vidne na vsakem koraku. Kljub pomanjkanju mraza sem spil dve medici, potem je bil čas za ogled jaslic. Frančiškanska cerkev je bila precej prazna ob 23 uri. Jaslice so lepe, čeprav imam v spominu, da so se nekoč figurice premikale. Polnočnice nisva poslušala, ker sva šla prej domov. Večer je bil lep, zahvala gre P angelčkom.

Včeraj sem mu je v spominih na Facebooku prikazala prva objava Special bloga. Na božični dan pred 12 leti sem napisal prvo poglavje. Spomnim se, da se decembra začel s Special blogom. Da je bil to božič, pa nisem vedel. To je bil en poseben čas v mojem življenju. Iskala me je policija in za mano je bila razpisana tiralica. Jaz pa sem sedel v najetem stanovanju sredi Šiške in pisal blog. Aretirali so me šele, ko je blog postal viralna uspešnica. Med epidemijo in zaprtjem družbe v času zadnje Janševe vlade sem »Special« dal lektorirat. V glavnem sem umaknil ali spremenil žaljive izraze, zaradi katerih sem hodil na sodišča. Vsebina je ostala ista. Do tiska potem zaradi pomanjkanja sredstev nisem prišel. Januarja naslednje leto bom nekaj ukrenil v tej smeri. Ali bom zbral za tisk ali pa bom kompletnega objavil v posebnem oknu na tej strani. V pozabo vsekakor ne bo šel. Da zdaj ni nikjer dosegljiv, pa ni pošteno.

Brigadir s ceste, kot je Janša poimenoval Krkoviča, ima zgodovinsko priložnost, da pove nekaj resnic na temo osamosvojitve in trgovine z orožjem. Z Janšo, sekto SDS in sekto osamosvojiteljev se je dokončno razšel. Zdaj ga nič več ne veže k molku. Kaj se je jeseni in pozimi leta 1991 dogajalo na Žagi v Kočevski Reki? Brane Praznik trdi, da je v tvoji pisarni prevzemal torbe gotovine in jih nosil v Ljubljano. Od česa?Ukazal si sestrelitev helikopterja Gazela, čeprav si bil obveščen, da ga pilotira tajni sodelavec TO in osebni prijatelj Kacina, Mrlak. Ker vem, da sam nikoli nisi dajal ukazov, če tega ni prej požegnal Janša, je naslednje vprašanje logično. Kdo je tebi ukazal, da se sestreli helikopter? Odgovor sicer poznam. Slovenska javnost bi rada to slišala iz tvojih ust.

Če bi radi videli kako je videti medijska prostitucija, morate pogledati Požarjevo oddajo Ura moči. Janšev nastavljenec na RTV Peter Gregorčič in novi Požarjev Pertinač, ki sliši na ime Videtič. Plus Bojan, laž na dveh nogah osebno. Poraženec leta je Robert Golob, so družno ugotovili in se hihitali kot bebčki. Videtič je za poraženca leta celo oklical Ivana Galeta, kar vse pove o Videtiču. Zanj bo Gale vedno zmagovalec, on pa drek, ki visi iz Janševe riti. Gospod Janša ni poraženec. Gospod! Trio bebcev precej žaljivo izgovarja vsa imena levega političnega pola. Ko omenijo Janšo, ga vedno naslovijo z gospodom. Golob, Šarec in gospod Janša. Ali se temu reče maziljenje ali vazelinjenje, prepuščam vam.   

Scroll to Top