Godfather

Evo nedelje, referendumi in sonce. Moraš biti malo nor, da rineš na volišča in ne v naravo. Kar se rezultatov referenduma tiče, po moje niti niso pomembni. Vsi vemo, da bodo vsi zmagali. Tisti, zaradi katerih se ustanavljajo nova ministrstva, so že tako pri koritu in na dobro plačanih položajih. Gre jim samo za prestiž in ministrske funkcije, nič drugega. Kakšno olajšanje, da iz ekranov ne skačeta več Alenka Bratušek in Karl Erjavec s svojimi pravljicami za upokojence. Meni je vseeno kdo sedi na RTV in koliko ministrstev ima Golob, dokler je večina upokojencev revežev. To ne gre. Ljudje so delali po 40 let in vplačevali v pokojninsko blagajno. Na stara leta so očitno odveč in nepotreben strošek. Sram naj vas bo, vse vlade zadnjih 30 let. Kolikor vidim, denarja nikoli ne zmanjka. Milijoni za nepotrebne referendume, stotine milijonov za razne NVO brezdelneže in njihove večne študije. Pride ta kriza, pa ona, ni problem. Vedno se najdejo milijoni ali milijarde za te in one ukrepe, ki v glavnem rešujejo banke in nasedle projekte tajkunov. Upokojencem pa kurac. Dobesedno. Sosedi v bloku se je pokojnina zvišala za 28 evrov. Pa ni rekla, naj si jih v rit zatakne Golob ali Janša. Erjavec je tisti, ki je dve desetletji nategoval upokojence in jim obljubljal nemogoče. Predalič iz SDS, ki je sodeloval na vseh Janševih pred koalicijskih pogajanjih je povedal, da je Janša Erjavca vprašal; »Kaj bomo s tvojimi obljubami upokojencem«? Erjavec je odgovoril; »Nič. Če bi me poslušali, bi jaz vodil ta pogajanja in sestavljal vlado. Ker temu ni tako, me ne zanimajo. Briga me za penzionerje«, je zaključil.

Težke a odkrite besede Erjavca. Nikoli ne bi verjel, da je res kaj takšnega izjavil, če mi Predalič mlajši ne bi pokazal magnetograma. Aktualno politiko ne skrbi, kaj bo z njimi, ko bodo enkrat v pokoju. Sliši se skoraj neverjetno. Škarje in platno imajo v rokah, da si izglasujejo lepo in varno jesen življenja. Ne! Oni so vsi po vrsti na misiji, da si v času politične kariere zagotovijo zgoraj omenjeno jesen. Po domače povedano kradejo na zalogo. Da bo za starost in potomce, ne glede na socialne pokojnine. Zadnje čase skrb za revne in lačne upokojence izraža Boris Tomašič v svoji oddaji Kdo vam laže. Obljublja jim pomoč, kot nekoč Karel Erjavec. Tomašič sicer za vse krivi Goloba in njegovo vlado, zraven pa neumorno prosi za donacije, ki seveda ne končajo pri lačnih in pozabljenih. Donacije so namenjene obstanku nečesa, kar naj bi bil medij. V resnici gre za kovnico sovraštva in laži, skrb za upokojence jim je zadnja briga. Mi je pa zanimivo, da so bili upokojenci, ki podpirajo sekto SDS, zadnji dve leti in vsa prej, prav tako lačni in revni. Pa se niso pritoževali. Če so na oblasti fašisti in idioti tipa Janša, Hojs, Počivavšek, Tonin in vinska kraljica Alexa, je revščina in lakota sprejemljiva. Ker gre za Janeza. Zanj se splača stradati, pravijo. Medtem pa Janez igra golf na drugem koncu sveta in dopustuje po jahtah kriminalcev tipa Božo Dimnik.

Pravite, da je Kučan stric iz ozadja. Kaj je potem Božo Dimnik? Če Božo zdajle dvigne telefon in Golobu reče, da bo Krkovič novi državni sekretar za nacionalno varnost, se bo to zgodilo. In, če Božo tri minute kasneje še enkrat dvigne telefon, pokliče Janšo in mu ukaže, da pomilosti Krkoviča in mu odpre vrata Trstenjakove, se bo to zgodilo. Nekoč vsemogočni Janez Zemljarič, ki odšteva svoje zadnje ure v Trnovskem elitnem domu, je skrivnosti države v roke predal nikomur drugemu kot Božu Dimniku. Meni priimki Rozina, Marčič ipd. ne pomenijo nič. Pred nekaj meseci me je zaradi objave članka o Erjavcu, Janši in Krkoviču poklical nekdo, ki se je predstavil kot Rozina. Naj umaknem članek in v zameno dobim posnetke varnostne kamere nekega Marčiča. Da bom z njimi lahko izsiljeval Erjavca? Zakaj pa naj bi jaz izsiljeval Erjavca? Kaj novejšega datuma bi me zanimalo v zvezi z Janšo, ne pa propadlim klovnom tranzicije.

Je bil pa nekaj let nazaj Božo Dimnik pripravljen plačati 6 mestno številko v evrih, če bi kdo po vzoru Mira Petka premlatil tipa, ki mu je speljal mlado ženo na otoku za tranzicijsko elito. Vem, da mu je Janša ponudil svoje fante, da to uredijo. Dimnik ga je zavrnil rekoč, da bo izvajalce našel v ljubljanskem podzemlju. Očitno si je premislil ali prebolel, ker jebač njegove bivše žene še danes diha in vleče milijone iz sistema, ki ga je postavil Božo Dimnik. O mafijski hčerki in njenih željah pa naslednjič.

o.p. samozvana pisateljica Ana Jud je nekoč želela v posteljo z dedkom Dimnikom. Da bi imela za v lonec (beri žilo). Pa Božo ni bil za perverzije z okuženo odvisnico. Lonec je ostal prazen.   

Scroll to Top