Fuk na sodišču

Ponoči je minil spektakel, ki to že dolgo ni več. Govor je o tekmi vseh zvezd NBA lige. Gre za svojevrsten prestiž, ki je še kako pomemben pri sklepanju pogodb igralcev. Kdor je vpoklican na tekmo vseh zvezd, dobi denarni bonus v klubu kjer igra. Samo dogajanje nima kaj dosti zveze z resno košarko. Ob 2 uri seveda nisem vstal, ker sem imel zjutraj svojo tekmo vseh zvezd na ljubljanskem sodišču. Poslednji bojevnik Trstenjakove četice, ki je še ostal na bojnem polju, si na vse načine prizadeva, da bi bil v tem postopku obsojen. Ker mu je pred leti zaradi zamude na sodišče propadla glavna tožba, je zasilni izhod našel v novi tožbi in finančnih zahtevah zaradi nekaj zapisov iz leta 2012. Fuk s Špelo Predan je bila danes tema na sodišču. Jo je dal dol, kot se je hvalila in sem takrat to zapisal, ali jo ni? Da bi to razčistila, je sodnica za naslednjo obravnavo nameravala poklicati Špelo Predan. Na pripombo, da menda živi v Švici, je sodnica odgovorila, da jo bo zaslišala preko video povezave, če drugače ne bo šlo. Tožnik je zaradi tega nekaj prišepnil svojemu odvetniku iz pisarne Stušek. Ta je vstal in sodnici povedal, da v tem primeru umikajo tožbo v delu, ki se nanaša na »fuk s Špelo Predan«. Zaključek prepuščam vam. Zdaj sta v obtožbi ostala dva stavka, pa še kar ni konca. V začetku Marca bo konec in izrečena sodba. Bom takrat razložil celo zadevo in z njo povezanimi finančnimi zahtevki, ki nimajo nobene pravne podlage v drugih zadevah. Ker sem to jaz, gre očitno lahko skozi.

Na domačem političnem prizorišču se obeta nov politični projekt Janeza Janše. Zdaj to niso več ugibanja ampak dejstvo. Anže Logar bo s soglasjem in podporo Janeza Janše ustanovil svojo stranko. Po zanesljivih podatkih bo v Logarjevi stranki mesto našel tudi bivši predsednik dela Slovenk in Slovencev Borut Pahor. Moj in vaš predsednik zagotovo nikoli ni bil, ker je vse desetletje na Erjavčevi služil Janši, lažni spravi in ponarejanju zgodovine. Da bo Pahor v novi stranki, je potrdila tudi Logarjeva življenjska spremljevalka. Tale afnarija s staro Katro in dobrotnikom Pahorjem je bil skrbno premišljeni piar v luči novega udejstvovanja bivšega predsednika. Logar je v zadnjih treh tednih za finančno podpro za nov politični projekt prosil Pečečnika in Boscarola. Janševa edina skrb je najbrž, da Logar preveč ne zablesti in pozabi na svojega »očeta«. Če je tako hitro zatajil lastnega dedka, ni vrag, da nekoč ne bo zatajil političnega očeta.

Minuli vikend je imela slavnostno akademijo SDS. 34 let jih že prenašamo. Ujel sem nekaj stavkov Janeza Janše, ki so nakazovali, da je popolnoma izgubil stik z realnostjo. Za SDS je leto zmag, rasti, krepitve in vzpona. A mi to živimo v istih časih, se sprašujem? In potem finale, diamantni znak SDS prejme Vinko Gorenak. Gorenak je povedal, da spet pride nazaj, ko bo Janša sestavljal vlado. Torej nikoli. Najbrž se še spomnite teksta Vinko je peder! Med drugim sem omenil njegova »potovanja« z avtodomom. Pred mesecem dni me je klical prijatelj in me vprašal, če sem jaz pisal o tem. Zakaj sprašuješ, me je zanimalo? Stojim na počivališču črpalke pri Celju in gledam avtodom v katerem je Gorenak z neznano osebo. Zato te kličem, mi je odgovoril v smehu. Vinko spet v akciji? Da me ni klical izmišljen prijatelj, na spletu je znan kot Truth Teller. Kdor ga pozna, naj ga kar vpraša, kaj je Vinko počel z avtodomom na počivališču. Ob tem sem se spomnil žalostne zgodbe Dejana Orniga, ki ga je nekoč Gorenak peljal na večerjo in snubil za Novo24TV. Ker je zavrnil sodelovanje z Novo24TV in SDS, so mu zaprli vsa vrata. Za sodelovanje s policijo v primeru Tetra je bil obsojen na pogojno kazen. Okužen s HIV nima službe in strehe nad glavo. Na eni od platform, kjer ljudje zbirajo donacije ima odprto stran. Rad bi zbral 5K, da si v varnem okolju najame stanovanje in začne delati, piše na tisti strani. Žalostna zgodba, ki se Vinka in tistih, ki so ga porinili v nesrečo, očitno ne tiče.

Upokojenci! Prosim nehajte me zasipati z vašo pošto, ker nisem pravi naslov. Če ste opazili ali ne, vse politične akcije se začnejo z lažjo. Saj veste kam merim, ker zgrešiti ne morem. Ustavno sodišče je spotaknilo Goloba, ki je že tako na majavih nogah. Po zmagah na referendumih sami porazi in napake. Kaj ste pa pričakovali, če bivša novinarka Dnevnika Vesna Vuković vodi državo? To, kar imate. Kaos in neizpolnjene obljube povsod. Fronta so zdaj upokojenci, ki bodo na koncu še enkrat več zlorabljeni za neke druge politične cilje.

Ne vem kako lahko pozabim, kdaj banka trga kredit. Sem mislil, da sem v plusu, potem pa me zjutraj čaka minus in dolg nos pred bankomatom. Nikoli konca težavam in zapletom. Zdaj pa res rabim nekaj donacij, preden se življenje zakomplicira.

Naša predsednica je zmagala na državnem prvenstvu. Zmagala je brez treninga, kar veliko pove o tem športu ali pa o konkurenci. Bolj kot predsednica bode v oči njena partnerka s katero je zmagala v dvojicah. Medtem, ko cel svet izloča ruske športnike, si je naša predsednica našla našla partnerko prav iz Rusije. Za nameček je bila pred kratkim obsojena in je prestala zaporno kazen. Nima Nataša zaman ruske dače.    

Scroll to Top