Fajtamo

Nedelja, prekleta nedelja. Prokleta z jugo naglasom gre bolj v uho zaradi skupine Parni Valjak in starega hita, ki ga je nekoč požvižgaval Janez Janša. Tega zagotovo niste vedeli. Parni Valjak in Prljavo Kazalište sta bili edini dve kaseti, ki ju je v devetdesetih v avtu poslušal Janša. Domoljub pa tak. Nobenih Avsenikov in  Slakov. Mojoj Majci od Prljavog kazališta je bilo nujno povečati glasnost, saj je znal Janša potočiti solzo ali dve. Kako vem? Prevečkrat sem bil z njim v avtu, da ne bi vedel. Ne vem kaj posluša dandanes, Parni Valjak in na začetku omenjen hit bi bil najbolj primeren. »Dolazi duga noč«… zatemnitev 24.4. In Logar naj bi prinesel novo zoro skrajne desnice? Kandidat Logar se je danes udeležil maratona, sekta zraven glasno poziva na množično udeležbo in zmago njihovega kandidata v prvem krogu. Sekta, ki jo klon Janše v kampanji zanika? Niso ravno uglašeni. Si predstavljate strategijo, kjer Janša in vidni člani sekte javno napadajo Logarja, ker se ta distancira od njih. To bi bil šele nateg in zmaga Trstenjakove, če bi vi nasedli tej igri. Najbrž bi, ker že zdaj nasedate pol plešasti ovci, pod katero se skriva Janez Janša. K sreči Janša ni tak strateg in vojskovodja, kot mu pripisujejo verniki. Ena mlada punca, ki niti izpita za avto ni sposobna narediti, ga poniža in spravi v žep kadar se ji zahoče. Janša ne razume, da z napadanjem ljudi dosega popolnoma kontra učinke. Ne štejem več, koliko političnih nasprotnikov si je ustvaril, ker je rušil njihove zaposlitve in življenja. Odneha pa ne. Strategije ne deluje, dinozaver Janša pa vztrajno napada naprej. Kar je bilo okoli njega razumnega in kritičnega, ne obstaja več. Ostali so zvesti kimavci.

Naših domoljubcev jaz ne razumem. Res jih ne. Zase pravijo, da so domoljubi, patrioti in kristjani. Poudarek na domoljubi. Konec sprenevedanja, fašisti! Vsi fašisti in rasisti tega sveta sovražijo tujce, temnopolte, LGBT sceno in levičarje. Italijanski fašisti z novo predsednico vlade Melonijevo na čelu odkrito sovražijo vse tujce. Slovenci nismo izjema. Slovenska manjšina v Italiji bo to kmalu spoznala. Fašisti tujce ne delijo ne leve in desne. Tujci so za njih mrčes, ki ga je treba zatolči in izločiti iz družbe. Slovenski SDS fašisti so za italijanske fašiste samo tujci. Mrčes torej. Naši domači fašisti iz vrst SDS so unikum med fašistično svojatjo po svetu. Sovražijo levičarje, temnopolte migrante in kulturnike. Naravnost pa obožujejo vse skrajne desničarje po svetu. Najbrž se tu skriva odgovor na razkol v narodu iz obdobja 1941-1945, ko so slovenski fašisti od sreče in ekstaze pokleknili pred italijanskimi in nemškimi fašisti. Melonijeva bi Grimsa pohodila, če bi ga lahko. Ta naš gorenjski vazal bi ji pa škornje medtem polizal od sreče. Fašisti ste očitno hinavci. Punkerji so v šestdesetih povzročili pravo revolucijo z bojem za delavske pravice in uporu proti avtoritetam. Brez hinavščine in izjem. Naša skrajna desnica bi temnopolte in muslimanske migrante postrelila že na meji. Druga zgodba so migranti in begunci iz Ukrajine. Te bi si navlekli domov, najraje ženske. Moški so druga zgodba. Strahopetci. V glavnem gre za ekonomske migrante, ki so pred rusko agresijo pobegnili na zahod. Dobro stoječi migranti z luksuznimi vozili in kovčki gotovine. Precej njih zadnjega pol leta srečujemo po ljubljanskih hotelih in nočnih klubih. Reveži, ki nimajo nič so begunci, ne migranti. Oni stojijo v dolgih vrstah pred poljsko mejo.

Nedelja je, Jančič je najbrž napisal svojo zadnjo vazelin kolumno na Siolu. Zamenjal ga bo hišni kader Golobove svobode Primož Cirman. Necenzurirano je svojo misijo opravil in Cirman kot poslednji odhaja v golobnjak. Daleč najboljši raziskovalni novinar my ass. Najemni vojak. V golobnjaku je končal tudi vedno pronicljivi Aleksander Lucu. Razumem, sine je Golobov poslanec in koalicijo je treba braniti za vsako ceno. Če pade, se bo mulc iz poslanskega stanovanja in plače vrnil na pleča starega. Vseeno pa tisti zaključek; za kurčevo njivo…, pove dovolj. Ne gre za kurčevo njivo Lucu. Gre za 8000 evrov, ki jih je poslanec Levice in aktualni predsedniški kandidat z goljufijo speljal davkoplačevalcem. Kurčev sendvič je bil nekoč merilo. Kurčeva nočitev za 400 evrov je bila merilo. Da ne naštevam naprej. Zdaj kurčevih 8000 evrov ne pomeni nič. Ker je Miha naš, a ne!

Prihaja kurčev teden. Medtem, ko bodo eni slavili, drugi pa poraz interpretirali kot osebno zmago, se bomo navadni smrtniki in njihovi zvesti volivci jebali z vsakdanjimi težavami. Donacije in PayPal so najboljše orožje za fajt s težavami in stresom. Fajt je zaradi 8. Marec postal viralen. Fajtamo dalje. Nekaj mi ne gre v račun s tem institutom. Gre očitno za gonilno silo nove vlade. Institut 8. Marec so ustanovili člani stranke Levica. Vsi z Niko Kovač na čelu so člani Levice, sadove njihovih uspešnih kampanj pa pobira Golob in ne Luka Mesec. Kakšna razlaga? Raje ne sprašujem.  

Scroll to Top