Fair play prosim!

Začetek tedna mi je od nekdaj zoprn. Kdo pa mara ponedeljke? Za začetek dneva na hitro pregledam naslove po medijih. Nič novega v deželi. Predsedniška bitka je predvidljiva in dolgočasna. Dominantni mediji so že v startu postavili svoje favorite, pri tem pa jim zvesto pomagata dve agenciji za ustvarjanje javnega mnenja. Jaz bi tovrsten piar in zlagane ankete prepovedal, ker s tem ostale kandidatke postavljajo v izgubljen položaj. Da je vse pod kontrolo režiserjev, so nekateri kandidati celo zasmehovani in vnaprej razglašeni za »outsiderje«. Če ne bo večjega čudeža v deželi, bo Erjavčevo zasedla Nataša Pirc Musar. Logar ima realne možnosti za drugi krog, tam pa se bo njegova pot končala. V drugem krogu je scenarij jasen. Samo da ni Janša in SDS kandidat, bo združil levi pol proti desnemu. Kakšno je razmerje pa veste. V drugem krogu proti Logarju zmagam jaz ali pa Miki Miška z lahkoto. Zaradi te farse, ki se ji reče predsedniška bitka, bi morali zapostavljeni kandidati preprosto odstopiti od kandidature in jim pokazati sredinec. Bi se vi stopili na igrišče, če bi bilo v startu 30:0 za nasprotnika? Jaz ne. Tekma se začne pri 0:0, ali pa se ne grem. Če ti še grozijo zraven, kar navaja Dervenšek, pa sploh nima smisla.

Medtem, ko se kandidati pripravljajo za naskok na predsedniško palačo, aktualni predsednik Pahor pospravlja stvari in išče novo službo. Želi si v tujino, o tem ni dvoma. Kako si je nekoč urejala službo evropske komisarke Alenka Bratušek in na zaslišanju neslavno pogorela, bo za vedno ostal opomnik v naši politično zgodovini. Kot vse kaže, jo je Borut Pahor presegel. Ne vem kakšno službo si je obetal, ker iz pogovora njegove svetovalke s kolegicami to ni bilo izrečeno. Sredi minulega tedna je iz Bruslja dobil negativen odgovor in zdaj je obupne volje. Tema pogovora bab na kavi je bilo počutje Boruta Pahorja potem, ko je dobil košarico namesto položaja, ki si ga je obetal. Je to običaj, da predsednik piše prošnje za službe pred iztekom mandata, je vprašala ena? Odgovora ni bilo, samo smeh. Me res zanima, kje bo končal ta klovn brez hrbtenice, ko bo spakiral iz Erjavčeve? Pahor je od pionirčka naprej v politiki. Kar pomeni, da vse življenje živi od davkoplačevalskega denarja in ni sposoben ničesar pametnega delati. Lahko bi bil influencer in propagiral proizvode na Instagramu. Kot Roni npr. Bi ga vi zaposlili? Najbrž bo na koncu končal kot kakšen svetovalec. Bo Božo pomagal. GEN-i je dobra varianta. Če je tam lahko svetovalec uprave Tone Krkovič, sta lahko to tudi moja kužka ali pa Borut Pahor. Svetovalec je lahko vsakdo. Dobivaš plačo zato, da daš mir, sediš doma in včasih zalajaš.

AKOS bo v tem tednu razglasil, kaj so se odločili v zvezi z NOVA24TV, Borisom Tomašičem in pozivanjem k oboroženemu uporu proti demokratično izvoljeni vladi.  Po neuradnih a zanesljivih informacijah (termin naših MSM) iz AKOS-a, jim ne bodo zatemnili programa. Izrečena bo denarna kazen in nekakšen opomin. Če jim ukinejo televizijo, bodo vsi pristali na Kolodvorski, Janša pa bo imel gorivo za kurjavo, da mu ukinjajo televizijo, napadajo z ustavo zajamčeno tra la la, saj veste nadaljevanje, če do tega pride. Janša se bi še v peklu delal žrtev. Četudi bi pri sosednjem ognju kartali njegovi mentorji. Ta prizor kartanja v peklu imam živo v spominu in nekega drugega dogodka in Janez bi prav sedel vanj. Ko sem nekoč padel v komo in so me oživljali, sem sanjal, da sem v peklu. Vroče kot se spodobi za pekel, ob ognju pa so sedeli Kardelj, Dolanc, Tito in igrali tarok. So me vabili, naj prisedem, pa sem se upiral. Če bi prisedel, bi za vedno ostal tam. To je resnična zgodba. Brez Netflixa.

Nova24TV torej ostaja pri življenju. Janša pa še naprej išče nove vlagatelje, da to umetno komo gojišča laži in sovraštva vzdržuje naprej. Potem, ko ga je zavrnil Boscarol in denar raje namenil za nakup propadlega Koloseja, se je Janša začel ozirati k našim severnim sosedom. Tam na oblast prihaja fašizem. Janša je vladi svetoval nadgradnjo odnosov z novo italijansko vlado. Brez ideoloških blodenj, je dodal največji ideološki zblojenec, ki je bil v življenju levičar, skrajni levičar in končal na skrajni desnici. Večje ideološke zblojenosti si ni moč zamisliti. Leta 2005 je prvič kot predsednik vlade organiziral proslavo na Mali gori pri Ribnici v čast »Tigrovcem«. Spomnim se zanosnega govora Janše, ker sem bil tam. V tistem času sem bil na prestajanju kazni v zaporu, pa je Janša uredil, da so me izpustili na proslavo. Ni Bavčar prvi, ki je iz zapora hodil na Janševe domoljubne veselice. Je pa res, da je to zadnje kar je storil zame, ker sva se takrat dokončno razšla. Tigrovce, ki jih Janša slavi in časti, bodoča italijanska predsednica vlade razglaša za teroriste. Pa narodni dom v Trstu bi vzela nazaj, slovensko manjšino pa vrnila 80 let nazaj. Brez blodenj Janez, ne vrag le sosed bo mejak. Kako je zdaj s tem, ker fašizem je vrag? In zdaj nam je mejak! Ruska Duma danes potrjuje rezultate referendumov v štirih ukrajinskih pokrajinah. Putin obljublja, da jutri nič več ne bo, kot je bilo. Smo prišli do konca?

Scroll to Top