Epitaf

Slovenija je država dveh hitrosti. Velja za vsa področja. Medtem, ko eni leta in leta čakamo, da se sodni postopek začne, kaj šele konča, je za rožice elite ekspresno urejeno. Karkoli! Nekje oktobra lani se je neznan tip drl na Niko Kovač in jo odrinil. Zdaj pa pozor! Tri mesece kasneje je bil model že obsojen na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Brez pompa in novinarjev, brez objave sojenja, ki naj bi bilo javno. Lahko mi verjamete, da bi bila dvorana premajhna za vse zainteresirane medije. Javnost ne pozna niti imena domnevnega napadalca. Vsem je jasno, da tega skrivnostnega in ekspresnega postopka ne bi bilo, če ne bi bila samooklicana žrtev prav Nika Kovač iz zlatega brloga rdeče elite. Na istem sodišču v Ljubljani, ki je speljalo sojenje »napadalcu« na razvajeno deklino, navadni smrtniki čakamo dve do tri leta na prvo obravnavo. Hitreje gre le, če gre za priporno zadevo. Da je zadeva še bolj groteskna in zavita v meglo je potrdila kar Nika Kovač sama z izjavo, da ne ve nič o sojenju in, da se bo pozanimala. Kako je mogoče, da je bil nekdo obsojen brez tega, da je žrtev prišla na obravnavo in podala svojo izjavo? Če žrtve oz. tožnika ni na obravnavo, se zadeva ustavi in zaključi. Ker gre za gospo Niko Kovač, je pregon prevzelo tožilstvo. Pregon za nič in 5 mesecev pogojne, brez javnega sojenja, ker je očitno, da so javnosti prikrili celoten postopek. Pravna država za vse? SD lahko za obstanek v parlamentarni ligi spremeni svoje obljube. Zdravstveni minister ni iz njihove kvote, zato so obljube okoli dostopa do zdravnika in specialista iz trte zvite. V svojih rokah imajo pravosodje. Torej, 90 dni od začetka postopka do pravnomočne sodbe! Ali kakršnegakoli že pravnomočnega zaključka. Za vse državljane, ne samo za Niko Kovač.

Zajec! Brez, da vnaprej pogledam na družbena omrežja vem, kdo zagovarja tovrstne predstave, ki nimajo nič z umetnostjo. Tisti, ki so abonirani na prispevke ministrstva za kulturo. Malar, ki živi v glavi Aleša Hojsa je prvi med njimi. Dan kasneje sem pogledal celoten posnetek prireditve in kar se mene in mojih pogledov tiče, je bil to večer pogreba kulture. Svetlana Makarovič jim je na kocu prišla prebrat epitaf! Z vsem spoštovanjem do velike umetnice in njenega dela bom vseeno dodal, da je bila izbira spremljevalcev katastrofalna in ponižujoča. S pogrebom kulture sta se ujemala oba. Jenull v svojih znanih protestnih cunjah, medtem je Novak dajal videz pijanega zanemarjenega klošarja, ki so ga pravkar zbudili v parku in privlekli na oder. Novopečena predsednica Pirc Musar je zamudila trenutek, da bi bila tiho in držala roke pri miru.

Tisto, kar niste videli, pa se je ta večer dogajalo. Več virov iz vladajoče stranke je povedalo, da se je predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, na predvečer kulture utrgalo. Nameravala je biti glavna zvezda večera, zasenčiti Svetlano in Vodebu vreči novo kost za glodanje. Potem pa je morala zaradi družinskih razlogov ostati doma. Groza. Potem je na ekranu zagledala Tino Gaber in telefoni so začeli besno brneti. Tisto, kar še ni očitno javnosti je, da Gibanje Svoboda razpada. SD in Levica sta ta scenarij z glavnim režiserjem Damirjem Črnčecem že doživeli v vladi Marjana Šarca. Golob nima več stika z realnostjo, ker mu jo rišeta Vesna Vuković in omenjeni Črnčec. Njun svet je omejen na teorije zarot, vaše, naše in izločanje. Neizpolnjene »happy end« pravljice, razpad zdravstva, umiranje RTV in odprte fronte s sindikati so ogledalo Golobove domače politike. Katastrofa, pred katero si glavni mediji za zdaj zatiskajo oči. Premierju gre bolje na tujem parketu. Končno je zavzel sprejemljivo stališče v zvezi z vojno v Ukrajini in pošiljanjem orožja. Tanja Fajon je izjavila, da smo v vojni z Rusijo. To je slišala v Davosu od svojih globalistov, ki jim v resnici služi. Ker oni pa so res v vojni z Rusi. Proxy vojna že dolgo ni več »proxy«, ker so ZDA in NATO aktivno in v vseh pogledih vpleteni v to vojno. Večina normalnih Slovencev ne podpira vojne in ne misli, da so naši sovražniki Rusi. Tehnično gledano smo v vojni zato, ker smo del NATO pakta in, ker smo pošiljali orožje, strelivo in tanke Ukrajincem. Upam, da nikoli ne bo prišel dan, ko se bomo morali bratskemu narodu opravičevati, zakaj smo oboroževali in podpirali naciste v Ukrajini.

Akcijski načrt se je začel. Lojze Peterle se je v parku pred ukinjenim muzejem osamosvojitve prilepil za drevo. Navdih iz njemu bratske Ukrajine. Janša ni imel pripomb, ker se ukrajinske  barve selotejpa ujemajo z barvami stranke. Akcijski načrt predvideva vrnitev odlikovanj za osamosvojitev. Prav tistih, ki jih je nedavno nazaj vračal Pahor. Zdaj postaja bolj smiselno, zakaj so bila vrnjena. Da se bodo lahko spet vračala in opozarjala, da je osamosvojitev razvrednotena, napadena in ponižana.

Na Trstenjakovi so vse glasnejše govorice, da Janša pripravlja resen projekt za prevzem oblasti. Roko na srce, mu pri tem precej pomagajo Golob, Črnčec in Šarec. Kakšen je torej načrt? Z aferami zrušiti vlado in na predčasnih volitvah sestaviti koalicijo z novo privlačno stranko sredinskega pedigreja. Stranka šele nastaja, v glavnih vlogah pa bosta nastopala Anže Logar in Borut Pahor. Slednjega je Janša prepričal v nov politični projekt potem, ko je v SD dobil košarico in sramotno ponudbo, da mu še leto dni ni treba plačevati članarine. Projekt »katrca« in junaki iz tretjega nadstropja je populistična akcija, namenjena bildanju Pahorja. Pobudo Pahorju za aktualno akcijo mu je dala marketing služba iz Trstenjakove, ni se maneken sam tega spomnil, pravi Alja Brglez.

Diagnoza? Je kar je. Kaj bo, ne vem. Po moje ne ve niti vedeževalec Blaž. Dajmo, hitri klici, hitre donacije, ne me živcirat ljudje 🙂

Scroll to Top