Družba na vpoklic

Po včerajšnjem dnevu bi se marsikdo lahko pogledal v ogledalo. Smo sploh še država ali smo balkanska mafijska podružnica? Protest proti stanju v zdravstvu je bil seveda nujen. Od tega nujen naprej, je bilo vse narobe. Za stanje v zdravstvu je ta trenutek odgovorna vlada in ministrstvo za zdravje. Najbrž idealen trenutek, da na ceste pridrvijo Janševi protestniki. Ne bo šlo, ker jih nima. Za vsak slučaj, da ne bi protestirali oni, je proteste ugrabila civilna družba na vpoklic. Jenull, Kovačeva in Jarčeva. Protestom proti stanju v zdravstvu se je pridružila Golobova ekipa? Drugega jim najbrž ni preostalo, ker je proteste proti lastni vladi organizirala kar Levica. Res ne vem, kaj ste včeraj iskali tam in ploskali Golobu?

Pred časom je Igor Pirkovič v Utripu zgoraj omenjeno trojico označil za »civilno družbo na vpoklic«. Jenull, Kovačeva in Jarčeva so zahtevali od Rebernikove popravek. Trdijo, da niso civilna družba na vpoklic. Rebernikova jih je ignorirala, zato je trojica vložila tožbe in ovadbe proti njej in Pirkoviču. Nobena skrivnost ni, da je Pirkovič potrjen pacient Trstenjakove sekte, a tu bo za tožnike nastala težava. Včeraj so dokazali, kar je Pirkovič trdil in zdrava pamet narekuje, da ustaviš postopke, če si se tako grdo razkril. Protest vladnih NVO-jev in vladnih strank proti stanju v zdravstvu, za katerega je odgovorna vlada, bo šel v anale kot največji družbeni nateg vseh časov. Morda celo na svetu. Googlam, kje na svetu je vlada organizirala proteste proti sebi in ne najdem. Torej največji nateg na svetu. Bravo.

Kaj naj si mislim o poslanski skupini SDS, da ne naštevam vsakega posebej. Trdno stojijo za Brankom Grimsom in njegovimi neverjetnimi lažmi. Ta skupinska drža mi pove samo eno. Vsa poslanska skupina je bila vpletena v načrtovanje t.i. napada na Grimsa. Nujno so potrebovali odgovor na dramo, ki jo je zaradi dretja na Bavarcu naredila Nika Kovač z mediji. Staknili so glave in naredili načrt. Za žrtev se je ponudil Branko Grims. Naslednji dan so v Ljubljano privlekli tipa, ki je bil sošolec od Mahniča in Aleksandra Ranta. Imena žal ne vem. Oblekli so ga v »šuškavac« trenirko, nabili kapo in mu nadeli očala. Da ga slučajno kamera ne prepozna. Ob dogovorjenem trenutku je pri Drami izstopil iz avta in se napotil proti parlamentu, ko mu je Grims poslal SMS. Če bi policija Grimsu zasegla telefon in pregledala pretekle komunikacije, bi bila zarota pojasnjena in Grims ovaden. Nadaljevanje poznate. Tip je po stopnicah stekel mimo Grimsa in se izgubil v garaži. Grims se je vrnil do policista, ki varuje parlament in prijavil atentat. A si ga vidu unga v trenirki, je nagovoril policista. Ta je prikimal in po načrtu poslanske skupine SDS postal zanesljiva priča »napada«. Policisti so v želji, da bi preko DNK našli »napadalca«, na Branku iskali sledi pljunka ali sline, da bi zavarovali dokaze. Našli niso seveda nič. Grims zdaj trdi, da je zaradi »napada« zbolel za atipično ne vem kaj že. In četica iz SDS seveda stoji za njim in vsem, kar trdi. Skratka, eni bolj nori kot drugi.

Danijel Bešić Loredan. Za trenutek se je opogumil in povedal, kar čivkajo že vrabci po ljubljanskih strehah. Župan Janković je v navezi z družinsko prijateljico Antonijo Poplas Susić grobar javnega zdravstva v prestolnici. Najbrž pozabljate, da je Janković dolgoletni mentor in bivši šef Goloba. O njem ve, kar mora vedeti, da ga ima v žepu. Sledilo je pričakovano. Janković je na zagovor poklical Goloba. Ta se mu je opravičeval in obljubil, da se mu bo javno opravičil še Bešić Loredan. To sramotno predstavo dobesedno »poscanega« ministra za zdravje in poklapanega Goloba  pred sijočim Jankovićem, ste lahko videli na za to posebej sklicani tiskovni konferenci. Psi lajajo, karavana gre naprej. Da ne pozabim. Protesta proti sebi so se udeležili celo tisti, ki so obljubljali 30 dni do specialista. Kaj če bi bili iskreni in takrat napisali; »Volite nas, obljubljamo, da boste pred zdravstvenimi domovi v prestolnici čakali 30 ur v vrsti. Dočakali itak ne boste«. Bi jim verjeli? Seveda ne, ker do takšne katastrofe ne more priti. Pa je. Oni pa z Jenullom protestirat, kot da so še vedno v opoziciji, zdravstveni minister pa Janša. Narobe družba!  

Predsednica Nataša Pirc Musar nam dela sramoto. A ji lahko nekdo pove, da bo predsednica naslednjih 5 let in ni nobene potrebe, da se vsak dan nekam zaletava. Podporo Zelenskemu in proxy vojni ZDA z Rusijo naj izreka v svojem imenu, če tako misli. Prepričan sem, da večina razumnih Slovenk in Slovencev ne podpira skorumpiranih restavratorjev nacističnega režima v Ukrajini. To ni naša vojna. Postali smo navadni ameriški hlapci v NATO paktu. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Cankar je vedel.

Sekta ne ve. Zato te dni spet onanira na Jožeta Pučnika. 20 let od smrti očeta naroda. Spomnili se bomo očeta naroda. Tablete proti slabosti v avtu prosim. Za Trstenjakovo. Se spomnite, da je Janša izjavil, da je Veselinović sodeloval pri umoru Meška. Slednji je zaradi težke bolezni umrl in Veselinović naj bi bil vzrok bolezni, poslabšanja in smrti. Zdaj pa stopi pred ogledalo Janez in reci; »Kriv sem, ker sem sodeloval pri umoru Jožeta Pučnika«. Janša je Pučnika odstavil, ponižal in izgnal v Nemčijo. Tam je zaradi težke bolezni umrl. Spomenka Hribar je na tistem znamenitem srečanju povedala isto. Zaradi Janševih dejanj se je zdravstveno stanje Pučnika tako poslabšalo, da je končal v grobu. Torej sekta? Kako se nosite z resnico, da je bil vaš oče naroda umorjen? Tega vam Janez ni povedal. Niti tega, da je sodeloval pri njegovem umoru? Pa brez razburjenja, to je svet in logika vašega mračnjaka, ne moja.

Vse večkrat zadnje čase obžalujem, da sem ostal v Sloveniji. Pred desetletjem sem imel idealno priložnost, da se za vedno poberem. Od pokojnega dr. Čanžka sem takrat dobil donacijo več kot 100K evrov. V zameno je od mene dobil dokumente in posnetke, ki jih potem žal zaradi bolezni nikoli ni objavil. S tem denarjem bi si na drugem koncu sveta ustvaril novo življenje. Namesto tega sem ostal v Sloveniji in poiskal vse, ki sem jih v času odvisnosti »zajebal« za denar. Nekateri so bili naravnost šokirani, ko sem se po desetih letih pojavil, da vrnem denar. Vrnil sem večino denarja. Kar je ostalo, sem namenil botrstvu za otroke in včasih sem kakšno kuverto poslal Uporniku v Maribor. Ne vem zakaj sem verjel, da se dobro z dobrim vrne, ker od tega nisem imel nič dobrega. Nobenega pozitivnega učinka, spet moram prosit za donacije. Ko bo končana saga z zapuščino, napake ne bom ponovil. Spet bom nekaj vračal, potem se bom pa pobral od tod. Slovenija je strupena v vseh pogledih, vsaj zame.

Scroll to Top