Don’t fall asleep

Novinarji niso več to, kar so nekoč bili. Pravzaprav jih ni več. Ostali so družbenopolitični delavci in ustvarjalci šokantnih lažnih novic. Slednji so odvisni od trga, zato lažejo na polno. S politiki je podobna zgodba. Kot stekli psi čakajo tragedijo, da bodo lahko lajali o svoji politični agendi. Branko Grims očita ministrici Bobnarjevi, da je podrla ograje in spustila migrante v državo. Med njimi Eritrejca, ki je zabodel žensko v centru Ljubljane! Grims je sijal od sreče zaradi te tragedije, kar vse pove o tem zmešanem fašistu. Resnica je, da je omenjeni Eritrejec v Sloveniji od leta 2010. Tragedija se je zgodila v Plečnikovem podhodu, kjer cerkvena humanitarna organizacija skrbi za brezdomce in odvisnike. Ob 18 uri imajo večerjo. Pred večerjo sta se zaradi dolga sprla dva odvisnika, Eritrejec in ženska, ki jo je v nadaljevanju zabodel in pobegnil. Kaj bo desna scena počela s to tragedijo, pa spremljajte. Da ne omenjam, da je Urban Purgar napovedal patrulje vaških straž po centru Ljubljane. Kaj to v praksi pomeni, si ne predstavljam. Bodo preventivno pretepli vse, ki niso belopolti? V nevarne vode pluje naša družba.  

Aktualna vlada je zaspala. Na referendume se ne odziva. Boj je prepustila civilni družbi. Golob je še vedno zaslepljen z zmago na parlamentarnih volitvah, čeprav razen zmage nima kaj pokazati. Zmago Nataše Pirc Musar so kar posvojili in rajali z njo, kar se še ni zgodilo v novejši slovenski zgodovini. Cerar je verjel, da je anti – Janša kompleks dovolj za vladanje. Na koncu ga je spodnesel Janšev dedek za mešanje dreka Vili Kovačič. Šarec je bil še bolj prepričan, da se mu ne more zgoditi prevrat in propad. Pozabil je na lačna usta, ki niso pripravljena  kockati s svojo usodo na volitvah. In tretjič smo »fasali« Janšo. Kako je bilo to videti v paketu z epidemijo, izrednimi ukrepi, Hojsom, Krekom, Beovićevo, mojstrom za reševanje življenj Počivavškom, lačno princesko Aleksandro in rajskimi fanti, ne bom ponavljal. Ste doživeli in preživeli. Veliko jih ni, prav zaradi njih. Pa bi bilo očitno treba ponavljati, ker se prehitro pozablja. Golob in njegova ekipa sta še vedno nad oblaki, čeprav vladnemu letalu zmanjkuje goriva.

Ne jemljite referendumov tako zlahka. Janša in sekta so ranjeni in potolčeni od porazov. Na referendume bodo privlekli vse, kar lahko drži pisalo v roki in obkroži 3 x PROTI temu, kar je predlagala vlada. Jumbo plakati, kjer se smehljata Golob in Urška Klakočar Zupančič, ne bodo zadostovali. Oblast in moč ju je tako prevzela, da se obnašata kot rock zvezdnika. SDS medtem ne spi. RTV Slovenijo je treba rešiti iz krempljev Janševih medijskih uničevalcev. Pri tem se ni treba sprenevedati, da bo politika izgnana iz Kolodvorske. Politika bo tam vedno vpletena. Če ne drugače, preko civilnih družb in organizacij, ki jih obvladujejo politične stranke. Jaz ne vidim težave v tem, da je nekdo politično opredeljen. Težava je v tem, da nimajo pojma o stroki. Rosvite Pesek ne morete metati v isti koš kot Pirkoviča, Možino, Svetine in Korenove, čeprav je zaprisežena »janšistka«.

Če se vrnem na Golobovo vojno proti sovražnemu govoru. Vojno, ki jo je napovedal, ne more dobiti niti v sanjah. Za zmago v napovedani vojni bi moral ukiniti internet. Internet poganja družabna omrežja, ta pa t.i. sovražni govor. Zjutraj sem pregledal Twitter in Facebook, da vidim kaj se dogaja in, če je kakšna tema o kateri je vredno pisati. Včasih imam upanje, da se je čez noč kaj spremenilo in bo komunikacija na družabnih omrežjih bolj normalna. Nič od tega. Desni duhovičijo čez leve in obratno. Redko kdaj se eni ali drugi srečajo, ker so zaprti v svoje mehurčke. Isto misleči si prikimavajo in delijo srčke. Če se pripadniki mehurčkov srečajo, sledijo žaljivke. Trk mehurčkov se običajno konča z blokadami in pripenjanjem profila policije zraven. Preveč časa in premalo težav imate v življenju, da od jutra do sutra  najedate z istimi forami na internetu.

Najbrž je edini dosežek Golobove vlade mir v zvezi s covidom. Ne vem, če je to res dosežek vlade ali ga je na marketinškem polju premagala vojna v Ukrajini? Resnici na ljubo se je tudi vojna umaknila iz naslovnic in začetkov poročil. Postala je nekaj »normalnega«, nekaj kar se pač dogaja po svetu. Kot vse ostale vojne do sedaj. Razlika je v tem, da smo recimo temu prvič dejansko ogroženi, ker je naša država članica NATO pakta. Vse prejšnje vojne, ki jih je začela Amerika, NATO pa sodeloval, so bile oddaljene, nasprotniki pa pastirji na kamelah. Iračani, Afganistanci in Talibani nas niso ogrožali. Rusija je druga zgodba. Kdo nam garantira, da v primeru zmage Ukrajinske vojske in osvoboditve zasedenih ozemelj, poraženi in osramočeni Putin ne bo razstrelil Evrope? Vojni jastrebi, ki navijajo za totalno vojno so v glaven starci, ki jim ni več ostalo dosti življenja. Za druge se jim pa jebe. Janša je že tak primer.

Zgleda, da po 2 letih in pol tudi mene nekaj napada. Počutje katastrofa, bom končal za danes

Scroll to Top