Days of thunder

Od kje Golobu prepričanje, da pozna poraženca drugega kroga? Zakaj ni rekel, da ve kdo bo zmagovalec? Podpora GS in SD Brglezu ni pomagala do drugega kroga. Zakaj bi zdaj podpora Goloba in njegovih Nataši Pirc Musar pomagala do zmage? Janša in SDS sta za Logarja aktivirala vso volilno bazo. Dobil je celo več glasov kot stranka na aprilskih državnozborskih volitvah! V drugem krogu jih bo še več. Pred Natašo Pirc Musar in njenim štabom je težka naloga. Prepričati volivce Brgleza, Prebiliča in Senčarjeve, da se čez tri tedne še enkrat podajo na volišče in ji dajo glas. Težka bo. Mene in meni podobnih ne bo. Trije tedni bodo dolgi, soočenja pa naporna. V teh treh tednih bodo desni na plano privlekli vse mogoče afere in ji jih skušali obesiti. Skoraj nihče ji ne verjame, da nima pojma o poslovanju moža in podjetij, kjer ima deleže. Kot po drugi strani nihče ne verjame, da je Logar neodvisen kandidat. Kam plove naša nesrečna nacionalna televizija, ste lahko videli v povolilni oddaji Arena. Strokovni komentatorji Bojan Požar, Nina Krajnik, Igor Lukšič, da voditelja sploh ne omenjam. Nora24TV v svoji najboljši luči. Ne vem kaj se je zgodilo Lukšiču, da je zadnja leta reden gost oddaj, kjer desno smetje nabija po levi politični sceni? Očitno še danes ni prebolel, da je odletel z vrha SD, kjer ga je po njegovih besedah zamenjal traktorist. Tisti, ki so sklenili traktorista zamenjati z voditeljico, se danes držijo za glavo. Imeti moraš poseben talent, da se iz poraza v poraz smehljaš pred kamerami in izražaš zadovoljstvo. Če se vodstvo stranke ne bo zahvalilo Fajonovi za sodelovanje, si bodo lahko ob koncu mandata podali roke z Alenko Bratušek in Marjanom Šarcem. Če jih bo Golob seveda sploh hotel. Ta se trenutno ubada s težavo, kako se rešiti samosvoje predsednice Državnega zbora. Njeno maslo je bilo, da se obrnili hrbet Marti Kos in se osmešili z Brglezom. Ta ni imel dejanske podpore GS, kot navajajo mediji. Za to je poskrbela Urška s prijateljicami.

Levica je s kampanjo in rezultatom zadovoljna. Sem si rekel, ajde šalijo se, kaj pa naj. Ne, oni to smrtno resno. Miha Kordiš ima resen problem. Živi v svoji socialistični domišljiji in hoče biti glas preslišanih. Sanja se mu ne, kdo je v tej državi preslišan in pozabljen. Temu primeren je bil njegov rezultat. Sramoten in katastrofalen. Kar me pri tem tipu najbolj moti, je dejstvo, da nikoli ni delal, razglaša se pa za predstavnika delavcev. Iz študentske klopi naravnost v parlament, kjer že deveto leto živi v poslanskem stanovanju s poslansko plačo. Pravi prototip zgaranega delavca za tekočim trakom. Neka nova levica.

Muzej slovenske osamosvojitve bodo ukinili. Končno. Lojze Peterle, ki trenutno predseduje društvu VSO je napovedal upor in proteste. Muzej tak kakršen je lahko označimo za spomenik osamosvojitvenim lažem. Če ga želite obdržati, vam ga postavimo v kleti Cankarjevega doma, kamor spada. Fotografije na smrt prestrašenega Peterleta in Janše bi obesil na vhod v klet. Za mušter domoljubcem. Ker toliko govorijo o vrednotah slovenske osamosvojitve, naj jih prosim naštejejo. Nobenih vrednost se ne spomnim, čeprav sem bil od prvega dne z osebami, ki se imajo za največje osamosvojitelje. Ena od nepozabnih vrednost je bila humanost. Izbrisani nikoli ne bodo pozabili vrednot osamosvojitve. Svojci ubitega pilota Mrlaka prav tako ne. Ni važno kaj leti in kdo pilotira. Sestrelite nekaj, da svet vidi, da se ne hecamo. Pa četudi svojega, a ne Tone.

Scroll to Top