Dan miru?

Nedelja je dan miru. Verjamem pa sicer, da marsikje ni tako. Če se spomnim nazaj v tiste čase, ko je bilo vsako nedeljo obvezen odhod na družinsko kosilo. Vozički, plenice, stekleničke, igrače, žlahta in stres. Najhuje je, ko tri ženske naenkrat hodijo k loncem, nosijo na mizo in vsiljujejo »repete«. Takrat je najbolje molče gledati v krožnik, odtavati z mislimi v lepše kraje in počakati, da najhuje mine. Najbrž zaradi slabih spominov zdaj nikoli ne jem tradicionalnega slovenskega kosila ob nedeljah. Enkrat sem za mizo vprašal, če kdo ve koliko krav pobijejo mesarji, da imamo vsi v državi govejo juho ob nedeljah? Namesto odgovora mi je fotr primazal klofuto in me poslal v sobo. Učit, čez eno uro te pridem vprašat, je bila običajna nedeljska scena pri nas.

Včeraj nisem spremljal dogajanja v državi. Nikogar nisem klical in preverjal aktualne govorice iz koalicijskih vrst, ker so stvari ta trenutek kristalno jasne. Televizije nisem gledal, ker sem bil mnenja, da so stvari predvidljive. Torej, nič nepredvidljivega se ne bi smelo zgoditi. Zjutraj gledati v telefon in pregledovati informacije, družbena omrežja in elektronsko pošto je postalo nujno življenjsko opravilo. Za vsakega od nas oz. vas. Popolna odvisnost, kar priznajte. Mene ta trenutek najbolj zanima, če se je po pisku na vrhu ekrana pojavil P. V petek vidim v prejeti pošti »info-sodisce«. Kaj bi spet oni radi? Naj sploh odprem pošto in kliknem na pripet PDF? Mi bo to pokvarilo dan? Naj s tem počakam do ponedeljka, ko se običajno vse odložene težave srečajo in izvedejo napad name? Petek je bil že tako stresen, ker sem reševal druge vrste pravnih težav. »Jeba« je, ko moraš zaradi pomanjkanja sredstev odločitev prepustiti tehtnici. Naj plačam odvetnika in notarja ali na drugi strani nujno potrebno zdravstveno storitev? 30 dni do veste česa, lažnivi SD? Ne bom nadaljeval, da mi migrantka iz Makedonije na zalepi gobca.

Naj gre bik kamor je šel štrik, sem si mislil in kliknil na tisto pošto. Presenečenje. Napovedana glavna obravnava odpovedana, ker je kazenski postopek ustavljen. Mag. Ivan Simić je odstopil od kazenskega pregona, mi piše sodnik. Edino pravilno in pošteno, ker z grožnjami omenjenemu gospodu nisem imel nič. Niti ga ne poznam, nič nimam z njim, nikoli mi ni prekrižal nobene poti, potem pa tale »komedija«. K sreči je pri nekaterih še ostalo toliko razuma, da sodišč ne obremenjujejo z novodobnimi neumnostmi. Država bi morala iti v korak s časom in ustanoviti posebno policijo, tožilski oddelek in posebno sodišče za kazniva dejanja »izvršena na svetovnem spletu«. Danes nihče več ne ropa bank, vlamlja in goljufa druge iz oči v oči. Krade, goljufa, napada in grozi se več ali manj na internetu.

Dve zadevi od včeraj danes izstopata. Če seveda ignoriram aktualno afero, koalicijske kimavce in vsesplošno sprenevedanje. Torej, Maroko in Utrip. Maroko je prva afriška država, ki se je na svetovnih prvenstvih uvrstila v polfinale. Portugalska je v šoku. Ronaldo je po koncu tekme jokal kot majhen otrok. Maroko v polfinalu čaka Francija, ki je domov poslala Anglijo. Drugi polfinale je bolj prijateljske narave. Argentina : Hrvaška. Bom malo politično nekorekten. Za koga bodo danes navijali ustaši in domobranci? V Radencih najbrž že visita obe zastavi, župan medtem v kockastem dresu krade, kar se še ukrasti da iz občinske blagajne. Eni pravijo, da vse ukrade vse, kar ni »prišravfano«. Nocoj ne bo presenečenj v zatohli deželi Radenske. Ali bo pela Evita Peron ali pa Thompson?

V Pirkovičevem Utripu je glavna harmonika in »žuta štampa« skrajne desnice. Pritisnil sem stop in zavrtel nazaj. Najbrž sem narobe videl. Vir: Prava.si. James Bond Luka Perš je vir informacij Pirkoviču. Pod oddajo sta se podpisala še Jadranka Rebernik in Uroš Urbanija. Naj to nikoli ne izgine iz arhiva MMC. Tudi, ko pride nova oblast v hišo. Kot opomnik nekega časa in učno gradivo, kako nizko lahko pade novinarstvo, ki se udinja politični sekti. Golobu na tem mestu sporočam, da so zadeve na Kolodvorski kritične. Če si že snel rokavice iz strokovnih »postopkov« in misliš s policijo obračunati z golimi pestmi, torej politično, potem isto naredi še na RTV Slovenija. V ponedeljek pošlji kombi pred stranski vhod RTV. Vanj vkrcaj Urbanijo, Pirkoviča, Možino, Svetino, Nejca, Vido, Andreja, Valentino in ostale junake desne kronike. Na Trstenjakovo naj jih kombi odpelje, tja kjer so doma. Misija končana, boš potem lahko sporočil v Brazilijo, kjer se trošijo Hej ljudje donacije.

Po dolgem času sem se spet vrnil na Facebook. Prvo kar sem mi je padlo v oko, so bile grožnje mojemu prijatelju Janezu Borovnici. Da jih bo najbolj prepoznaven in zvest navijač Olimpije na tribunah Stožic fasal ipd., mu grozijo junaki iz varnega zavetja svetovnega spleta. To bi pa rad videl, napad na Borovnico se ne bi dobro končal. Janez ni Nika Kovač. Useka nazaj 🙂         

Scroll to Top