Dan D za SDS

Prvi Marec je tu. Pavle Rupar očitno ni v najboljših odnosih z onim zgoraj, saj mu ta pošilja sneg. Včeraj so padle zadnje maske okoli pravljice, da gre za protest upokojencev. Boris Tomašič je na SDS televiziji pozval vse privržence stranke, naj pridejo v Ljubljano rušit vlado. Ruparjev miting bo prenašala javna televizija. Prvič v zgodovini Slovenije bo televizija neposredno prenašala klavrn poskus državnega udara. Na desni se pridušajo, da so dve leti vsak petek na televiziji gledali Jenulla in njegove kolesarje. Medijske hiše so na proteste pošiljale svoje poročevalske ekipe, ki so pripravljale televizijske prispevke, nikoli pa ni bilo neposrednega prenosa na javni televiziji. Edini, ki redno pokriva proteste in dogodke, kjer ni medijskih hiš, je Vladimir Vodušek. One man band. Samotni jezdec s kamero. Mož v črnem. Pravijo, da posnema pokojnega Slivnika. Slabo.

Uroš Urbanija pravi, da mu je Janez Janša svetoval, naj RTV Slovenija prenaša protest upokojencev. Janša je očitno urednik več televizij, ne samo njegovega spačka Nove24TV. Nacionalna televizija je bila vedno največji trn v peti šefa SDS. In hkrati njegova največja obsesija. Že v devetdesetih, ko sem precej časa preživel v njegovi bližini, je bil obseden s televizijo na Kolodvorski. Jaz sem takrat na to drugače gledal in verjel, da obsesija izvira iz ljubosumja. Janša je bolestno ljubosumen. Od mojega prvega srečanja z njim l. 1991, pa do razhoda dobro desetletje kasneje, je Janša zamenjal nekaj žensk. Skupno jim je bilo to, da so bile vse novinarke na Kolodvorski. Miša Molk, Špela Predan, Rosvita Pesek, Metka Lajnšček in najbrž še kakšna. Za omenjenimi damami je Janša pošiljal Njavra, da je vohunil kod hodijo in s kom se družijo. Zapletlo se je pri Špeli Predan, saj je tako aktivno vohunil, da je nazadnje končal z njo v postelji. Tega zagotovo niste vedeli, da je Špela Janeza prevarala z Njavrom. Ta je moral potem Janši lagati kod hodi in kaj počne njegova punca. Dolgo mu ni bilo treba lagati, ker mu je v enem od burnih prepirov povedala kar sama. Precej let kasneje sem prvič pomislil, da je Janša načrtno zapeljeval novinarke z nekim drugim namenom.

Masovni protest proti Golobovi vladi na javni televiziji? Mokre sanje Janeza Janše. Danes se mu bodo uresničile. Na Trstenjakovi pravijo, da se je šef osebno angažiral okoli današnjega protesta. Potem, ko mu je Urbanija potrdil, da prenos bo, je Janša aktiviral akcijski načrt. Poklical je številne odbore in zahteval, da zberejo svoje člane in organizirajo avtobusne prevoze. Kdor se ne bo odrezal, ga čaka Dupleški scenarij. Po mojih informacijah Janša ta trenutek preigrava scenarij, ali naj se sam pojavi na protestu ali ne? Z Logarjem ali sam? Eden od scenarijev je, da se pojavi Logar sam. To bi bila zanj tvegana poteza, ker vsa ta raja bo danes v Ljubljano prišla zaradi Janše. To so pristaši sekte, ne pa razočarani upokojenci. Vsaj okoli tega se ni treba sprenevedati.

Erjavčeva, kamor se je za naslednjih 5 let naselila Nataša Pirc Musar, postaja en tak sumljiv babji klub. Bobnarjeva se bo ukvarjala s človekovimi pravicami in izbrisanimi. Ne bom prilepil smeška, je kar je. Včeraj sem na televiziji slišal, da je svetovalka predsednice za varnost Nataša Dolenc. Kaj? Najprej sem slišal Nataša in sem pomislil na neko drugo Natašo. Tisto lepo od Šarca. Mogoče ji je zdaj zrihtal pri Musarci, je bila prva misel. Ampak Dolenc, to ni prava! Nataša Dolenc torej. V Slovenski vojski pravijo, da je bila leta 2015 na misiji KFOR na Kosovu vpletena v nečedne dejavnosti. Če napišem kakšne, bom dobil pismo iz bivše pisarne predsednice. Kot kaže lahko tudi bivša Ruparjeva ljubica Ksenija Slak računa na funkcijo pri Nataši. Eni ali drugi, niti ni pomembno. Pedigre ima pravi, zapor na Igu pozna, saj je celo pobegnila od tam. Mogoče jo danes srečamo na Ruparjevem mitingu. Slovenija je dežela tisočerih priložnosti. Zlata mati, če si iz prave jate. Če nisi, sta še mačeha in reja bolj sprejemljivi.

Aleš Hojs je postal predsednik ljubljanskega odbora SDS. Tip je bolestno obseden s političnimi funkcijami. Normalno je, da bi to postal nekdo od svetnikov v mestnem svetu, ne pa Hojs, ki niti ni bil izvoljen. A to je SDS. Pomislite malo! Hojs je eden najbolj osovraženih meščanov. Zaradi tega, kar je počel kot notranji minister v Janševi vladi, si danes ne upa sam sprehoditi po mestu. SDS v Ljubljani ne mara nihče, razen onega vozičkarja in njegovih pijancev iz bifeja v Šiški. In zdaj je Hojs predsednik SDS odbora v Ljubljani. Komedije se pišejo same.

Ali je Jelko ŠČ že v Ukrajini? Mogoče na psihiatriji? Sosedje na Krku sprašujejo, ker nihče ni bazena očistil.

Scroll to Top