Črna luknja

O vseslovenski stavki 1.2. je potrebno poudariti, da jo organizira SDS. Ne gre za stavko upokojencev ampak rovarjenje proti vladi. Včeraj sem na Novi24TV v Tomašičevi oddaji Kdo vam laže slišal takšne na račun Goloba, da »bog pomagaj«. Pa nisem veren. Največji lopov in mafijaš ever? Upokojence dobesedno ropa, zločinec pokvarjeni. Ne vem do kje gre svoboda govora, ker so merila v naši družbi različna. Vsaj kar se mene tiče, da drugih ne omenjam. Če to, kar otresa Tomašič in nekateri klicatelji ni za kazenski pregon, potem naj me koklja brcne. Verjamem, da predsednik vlade Golob ne gleda nekaj tako obskurnega, kot je Nova24TV in Tomašičeve oddaje. Gledajo pa jih drugi in po moje bi Golob moral reagirati na tako hude obtožbe, žalitve in klevetanja.

Žalostno je poslušati zgodbe upokojencev, ki se preživljajo s 600 evri na mesec. Resnično žalostno in boleče. Meni je nepredstavljivo, da lahko nekdo preživi s tako mizerno pokojnino. Ampak bodimo iskreni. Takšno stanje ni od včeraj. Še manj je za stanje upokojencev kriv Golob. Vse vlade zadnjih dvajset let so pozabile na najbolj ranljive v naši družbi. Na njih so se spomnili v predvolilnih kampanjah, ker so računali na njihove glasove. Dan po volilni nedelji so bili upokojenci nebodigatreba populacija. Vedno in vsakič.

Golobu gre zameriti, da tako lahkotno deli denar različnim skupinam, upokojencem pa nič. Glede na katastrofalno stanje večine upokojencev bi bilo pošteno, da jim da vlada ob vsaki pokojnini 500 evrov dodatka neto. Vsem po vrsti, brez izjeme. Zakonska podlaga gor ali dol. A smo humana solidarna družba ali ne? Na papirju smo, realnost je nekaj drugega. Pokojninski dodatek 500 evrov naj ostane toliko časa, dokler vlada zakonsko ne uredi, da bo najmanjša pokojnina v državi 1000 evrov neto. Če je denar za vse druge stvari, je tudi za upokojence. Pa tisti, ki bodo namesto 600 dobili 1100, naj ne gledajo v krožnik tistim, ki bodo namesto 1500, dobili 2000. Samo volje ni prave za solidarnost, ker upokojenci nikogar ne ogrožajo.

Zdravstvena reforma bo skrpucalo kompromisov, o tem ni dvoma. Brecelj, Keber in Loredan Bešić v isti ekipi je napoved vojne med lobiji. Koordiniral jo bo Golob, ki se je postavil na čelo skupine za reševanje zdravstva. Pri tem ne gre pozabiti, da je zdravstveni minister v krempljih prostozidarske lože, ki ima z zdravstvom povsem druge načrte kot naša vlada. Golob bo danes poskušal prisiliti koalicijske partnerje, da podpišejo aneks h koalicijski pogodbi. Z SD ne bo težav, ker Tanja Fajon bi se podpisala pod karkoli, da ta vlada ne pade. Enako je z njihovo poslansko skupino. Pri Levici se zna zakomplicirati. Rad bi videl poslanca Levice Miho Kordiša, kako se bo podpisal pod aneks in pohodil vse, kar javno zagovarja. Levica je v tem mandatu privesek in nima nobene realne moči, da zamaje vlado. Lahko se uprejo, ne podpišejo in grejo v opozicijo. To bi bila drža pravih levičarjev, borcev za javno zdravstvo. Seveda se to ne bo zgodilo, ker so si lepo postali ministrske funkcije in druge visoke položaje. Mesec zagotovo noče iz službenega BMW-ja nazaj na kolo. Maljevac pa sploh. Njegova LGBT druščina iz Metelkove je navdušena, ker je ministrstvo z vsem kar spada zraven njihovo. »Bemfla zahtevi, nič manj stari, zdaj si minister, Yes«! Ta komentar te dni kroži po družbenih omrežjih. Gre za komentar iz ene od LGBT skupin na Facebooku, kjer homiči Maljevcu svetujejo, kako naj ministruje. BMW 5 za Maljevca! Kolk je 20% Bemfla? Al pa, kolk je 1/5 od 50? TikTok generacija adijo.

Izpričana borka za upokojence Alenka Bratušek se vrača na kraj zločina, torej na infrastrukturno ministrstvo. Njeno staro omrežje prepredeno s korupcijo in  podkupninami v infrastrukturnih projektih, bo ponovno zaživelo. Če se bo kje res plesalo od sreče, se bo pri Alenki Bratušek. Zakaj je Golob njo in SAB pobral iz smetišča politične zgodovine, ima dolgo brado. Se spomnite tistega razkola pred dobrim desetletjem v Jankovićevi Pozitivni Sloveniji? Golob je takrat podprl Alenko Bratušek in obrnil hrbet Jankoviću. Več virov takratne stranke navaja, da sta bila Bratuškova in Golob v intimni zvezi, ki se je končala, ko je ona postala predsednica vlade. Ona je ustanovila prvo do svojih strank, Golob se je umaknil v gospodarstvo. Postal je direktor GEN-I , družba pa je financirala vse predvolilne kampanje Bratuškove. Razen zadnje, kar je logično. Zdaj je on predsednik vlade, ona pa njegova ministrica. Da se je Golob v tem času »spreobrnil« in ima zdaj raje moške, baje ni politično korektno omenjati. Po včerajšnji objavi o privatnem statusu Goloba, sem dobil več vaših sporočil, da imam zastarele podatke. Veza s Kocjančičem naj bi bila preteklost, samo še živi v njegovem stanovanju. Njegov intimni partner naj bi bil Franci Matoz? Težko verjamem, kljub različnim virom, ki to navajajo. Po moje gre za zlobne jezike. Golob v postelji z Janševim odvetnikom? Nemogoče. Kaj menite vi?

Večkrat poslušam, da je leglo večine težav v zakonih, ki jih je sprejemala prva Janševa vlada iz obdobja 2004-2008. O razprodaji tujcem, napačnih začetkih v EU, RTV-ju in Grims zakonu, zdravstvenih koncesijah, zasebnih univerz Janševih političnih sopotnikov in ostalem, kar se je dogajalo v času prve Janševe vlade. Zakaj o tem ne napišem nič? Ker nič ne vem, lahko samo poslušam. Obdobje 2004-2008 je črna luknja v mojem življenju. Takrat, ko je bila Slovenija sprejeta v EU, sem šel v zapor. Tam sem naslednjih 15 mesecev kuhal zamero do države in tistih, ki so me spravili v ta položaj. Po odpustu sem nekaj mesecev »bluzil« po Ljubljani, dokler se nisem pobral v Afganistan. Po vrnitvi so me spet zaprli za 6 mesecev. Še bolj sem bil besen na državo in v glavi sem imel scenarije, kako se bom maščeval. Takrat me je v zaporu obiskal novinar Nedeljskega Dnevnika Toni Perić in njemu sem prvemu povedal obrise tistega, kar je nekaj let kasneje nastalo kot Special blog. Ko so me takrat izpustili, nisem zdržal v Ljubljani. Še enkrat sem odšel, tokrat v Irak. Spet kot zasebni varnostnik za BW. Ko sem se pol leta kasneje vrnil, so me organi pregona čakali že na Brniku. Da ne ponavljam zgodbe. V vsem tem času sem bil odvisen od drog, kar ni bila ovira za odhod v Afganistan in Irak. Konec leta 2008 me je srečala pamet. Ostal sem v Ljubljani, obrnil ploščo in spremenil vse. Vladavine Janše je bilo takrat konec, prihajal je Borut Pahor, največja katastrofa Slovenije za Janšo. Vem, kaj se je dogajalo z mano takrat. Nimam pa pojma, kaj se je dogajalo z državo. Zato o tem obdobju nimam nobenih podatkov in mnenja.

Od Goloba in države nič. Ostanejo donacije!      

Scroll to Top