Collapse

Tresla se je gora, potem pa še miši ni bilo. Tako bi lahko povzel včerajšnji dan. Interpelacija je pokazala vso nemoč in bedo opozicije. Golobova vlada si še kako zasluži interpelacijo in krepko zaušnico, da se zbudi in začne delati. Ampak argumentirano in utemeljeno. Ne pa trla baba lan z vrednotami osamosvojitve in jok zaradi ukinitve dveh punktov za zaposlovanje potrjenih »janševcev«. Akcijski načrt, podprt z vseslovenskim protivladnim protestom in televizijskim prenosom je klavrno propadel. Udeležba je bila tako sramotna, da nihče sploh ni omenjal števila protestnikov. Na drugem Ruparjevem mitingu je bilo vsaj petkrat več protestnikov, kot včeraj na shodu Janše. Udeležba včeraj je bila tako sramotna in ponižujoča za Janšo, da je šlo še ateistom na jok. Z janšizmom in trkanjem na osamosvojitev je »hvala bogu« konec.  

Včeraj sta se zgodili dva pomembni stvari za klimo v državi. Premier Golob je sprejel Ruparja in mu obljubil, da bo inštitut 1. Oktober vedno vabljen, kadar bo govor o pravicah upokojencev. Pametna poteza premierja ali tistega, ki mu je svetoval, naj Ruparja sprejme. Zdaj bo težko rovaril, da so neslišani in spregledani. Protestu proti Jankoviću in kanalu CO se je včeraj pridružil inštitut 8. Marec? Mestni šerif Janković je prvič v resnih težavah. Leva civilna družba je do zdaj tolerirala vse podvige in škandale župana, kar je ta kompenziral z občinskimi donacijami izbranim nevladnim organizacijam. Kakšnih deset dni nazaj je 8. Marec javnosti sporočil, da se v kanal CO ne vtika, ker se ne spoznajo na vode. Druščina, ki je spodnesla Janševo vlado na referendumu za pitno vodo, se ne spozna na vode? Včeraj je bil nov dan, bi rekel Muki. Obrnili so se proti županu in podelili objem ljubezni presenečenemu Primcu. Punce in Zlatko se spet spoznajo na vode in kaj je dobro za nas. Kaj je v ozadju tega preobrata, se še ne ve. Domneve grejo v smer, da Zoki ni dal dnarja al pa kakšne koncesije za mešanje megle.

Kako globoko je Anže Logar v Janševi riti, je nehote spoznal najmlajši in najbolj naiven poslanec SDS Hoivik. Ni več skrivnost, da bo Logar prej ali slej ustanovil stranko in poskušal Janšo še četrtič spraviti na oblast. Kdaj se bo to zgodilo in kdaj bo pravi trenutek, bo odločil Janša. Konec koncev je Logar njegov projekt, ki ga skrbno načrtuje korak za korakom. Kdo bo v Logarjevi stranki iz vrst SDS, bo na koncu povedal Janša. Hoivik očitno ne spada v ožji krog načrtovalcev okoli Janše, zato se je Logarju kar sam ponudil, da bo prestopil v njegovo stranko, ko jo bo ta ustanovil. Najbrž se mulcu še sanjalo ni, da bo Logar o tem takoj obvestil gospodarja Janšo. Ta je bil seveda šokiran in užaljen. Tako mlad, pa že izdajalec? Hoivik je padel v nemilost in zdaj si ne upa niti domov. Klical je mamo, kaj naj stori? Kaj mu je svetovala, bomo izvedeli v nadaljevanju.

Kot vse kaže, se obeta vroče poletje in javnost bo izvedela marsikaj, kar bi moralo ostati pozabljeno. Uradni zaznamek UKS LJ ….., Sanja Ajanović, roj. 14.07. 1977, izpove, da se je v tem znašla po naključju. Nadomeščala sem kolegico, ki je zbolela. Ona mi je povedala, da bodo prišli……, da je roba spravljena za posodo z ledom ….  

Da ne izdam preveč. Tožba in ovadba sta obljubljeni s strani bivše preprodajalke Sanje. V tisti bio žena, teta si lahko doda še tps in »a former drug dealer«.  Da se ne sprenevedamo, ker je trenutno v modi naslavljati vse kar leze in gre.

Scroll to Top