Časovnice obupa

Včerajšnja Tarča je dodobra razgalila vso bedo in nesposobnost aktualne koalicije. Pred volitvami so obljubljali nemogoče, zdaj pa imajo. Speljati eno korenito reformo v enem mandatu je Sizifovo delo. Svobodnjaki z SD in Levico so jih obljubili kakšnih osem. Ena gor ali dol ni pomembno, ker na koncu iz vsega skupaj ne bo nič. Ko odpreš eno konkretno fronto, pošlješ v boj vse resurse, če hočeš vsaj upati na končni uspeh. 8 front? Še Zelenski pod polno dozo kokaina ni tako optimističen. Goloba ni bilo. Lahko bi prišla Vesna Vuković, ki več ali manj odloča o vsem v vladi, a jo v Tarčo najbrž ne upajo povabiti. Gibanje Svoboda je zastopal minister brez listnice Matej Arčon. Kaj je minister brez listnice, vemo vsi. Nič. Ker to ve tudi Arčon, nas je vse skupaj spomnil, da je on podpredsednik stranke. Ker vsebine ni bilo, ker je ni moglo biti, omenimo nekaj drugega. Preden pride naslednji odstavek, naj omenim  še povsem nerazumljiv zdrs Tarče in RTV Slo. Luka Lisjak Gabrijelčič je bil morda nekoč raziskovalec na univerzi v Budimpešti. To so bili časi, ko se je Janša držal Orbana za rokav in so kadri SDS potovali na Madžarsko. Danes je Luka Lisjak Gabrijelčič samo faliran študent in ne raziskovalec.    

Najprej o come backu Aleša Hojsa. Po porazu na volitvah se je skril v mišjo luknjo. Leto kasneje je spet v pogonu. Nadut, nesramen in kot po navadi lažniv. Poleg njega Matej Arčon. Brez, da bo kdo užaljen. Moja prva misel je bila, a so v GS vsi pedri? Hojs se je Arčonu dobesedno umikal, ker je ta lezel vanj in ga nekajkrat skoraj prijel za roko. Takšnega nastopa na televiziji še nisem videl. Arčon je imel na drugi strani Tonina, a v tega ni lezel. Zanimivo. Fajonova je preko videokonference še enkrat več pokazala, zakaj je SD propadla na volitvah in propada naprej. Prisiljeni nasmeški in lažno zadovoljstvo. Zadovoljstvo nad čim? Da ste peto kolo v vladi in vas po naslednjih volitvah ne bo več v parlamentu?

Zdaj so v modi časovnice. Računalnik mi je to besedo rdeče podčrtal? Torej ni pravilna beseda. Luka Mesec je večni nakladač. Levica ima v rokah tri ključne reforme, se je včeraj pridušal. To je garancija in zagotovilo, da iz teh treh reform ne bo nič. Ostale reforme so torej v rokah Svobode, ker o njih v SD nimajo pojma. Slišali so nekaj o časovnicah.

Z zdravstveno reformo je pa približno takole. Po 30 letih vožnje nam je crknil BMW. Avto je letnik 93, ves gnil in obtolčen. A dokler ni zaribal motor, je bil vozen. Avto konča pri mehaniku Bešić Loredanu. Leto in več traja, da ga mojster popravi. Gremo mi po tega BMW-ja. Glej ga, kot  nov se sveti na vladnem parkirišču. Vžge pa ne? Mojster pove, da se motorja ni dotikal, ker on je ličar. In naj bomo zadovoljni, ker je avto videti kot nov. Ga bomo pač porivali, ni problema. Važno, da stoji pred hišo in zbuja zavist pri sosedih. Isto je z javnim zdravstvom in čakalnimi vrstami. Motor javnega zdravstva je zaradi vseh nadgradenj raznih zasebnih rokodelcev zaribal. Mojster Bešić Loredan pa opravlja ličarska dela oz. preganja korupcijo. Vsaj tako je videti za naivne stranke. V resnici je Bešić Loredan samo vajenec v delavnici mojstra Marka Bitenca.

Naslovili bomo. Naslovili smo. Zdaj smo pri časovnicah. Na sestankih v vladnem kabinetu sedi Tina Gaber in njen kužek. Ne mislim Goloba. Pravi kužek je sedel na stolu. So to dejanja iz obupa ali ples še vedno traja? Ne vem, če so Golob in njegovi opazili, da je glasba utihnila in so se prižgale vse luči. V mojih časih, ko so bile diskoteke še diskoteke, je to pomenilo konec plesa in odhod domov. Ali kamorkoli že. Kdo bo to povedal Golobu in Vukovićevi?

Nekaj besed je, ki bi jih v politiki prepovedal. Naslovili in časovnica sta besedi, ki bi bili zagotovo prepovedani. Če bi lahko, bi prepovedal vse vaške Vilije Kovačiče. Z veliko žalostjo sem prebral novico, da je Miha Šalehar obupal nad svojim kolesarskim projektom v Kobaridu. Zgodba, ki je bila vnaprej obsojena na uspeh, je na koncu propadla. Miha je vrgel puško v koruzo. Nanj se je spravil lokalni »Vili Kovačič«. Od vseh tožb in inšpekcij je Miha pozabil, zakaj je sploh prišel v Kobarid. Koliko je takšnih zgodb v Sloveniji, kjer lokalni posebneži odganjajo vse, kar diši po Ljubljani? Omenjeni posebnež iz Kobarida je s pravnimi prijemi celo krave iz pašnika pregnal. Pa vem, da se te ne razumejo na zemljiško pravo. Niso UKZ. Je pa najbrž pastir razumel sporočilo in raje umaknil krave. Pametnejši odneha pravijo. Ne vem, če to vedno drži. Nasilnežem, takšnim in drugačnim je treba poslati sporočilo, ki ga razumejo. Ne pa umik. Če bi vaškega posebneža v temni noči pregazile krave, bi ga minilo veselje do vlaganja tožb. Ali česa drugega. To mi lahko verjamete na besedo. Če ne, pa vprašajte Mira Petka. On ve, kako se konča, če s kurcem opletaš po tujih koprivah.

Obupujem tudi jaz. Ne vem nad kom trenutno. Nad pošto ali pravosodjem. Vem kako gre to kolesje, ampak meni je zdaj že vsaka ura pomembna, ne dan. Vikend je pred vrati in spet sem odvisen od donacij. Res fuck off  pravosodje, pošta in država. Zihr je Golob kriv, bi rekel Tomašič.  

Scroll to Top