Casino West

Zahodni voditelji slavijo predsednika Ukrajine Zelenskega. Putin pa je začel izvajati peklenski načrt. Mobilizacija 300.000 vojakov je bil prvi korak tega načrta. Sledijo referendumi v proruskih pokrajinah na vzhodu Ukrajine. Ruska ustava in zakoni so precej rigorozni okoli uporabe jedrskega orožja. Sme se uporabiti samo v primeru, če je napadena Rusija. Nekje imajo zapisano, če tuja vojska vdre na ozemlje Rusije, se sme za njeno odvrnitev uporabiti jedrsko orožje. Putin ta trenutek ne more pritisniti na rdeč gumb. Skupaj z njim ga morata hkrati pritisniti še načelnik generalštaba ruskih oboroženih sil in obrambni minister. Predpogoj za to pa je vojna na tleh Rusije. Ko bodo referendumi končani in bo Moskva razglasila rezultate, bo vzhod Ukrajine priključen Rusiji. In od tistega trenutka naprej smo na pragu jedrske vojne. Zahodni svet seveda ne bo priznal rezultata teh referendumov, a to Putina in njegov dvor ne zanima. Kakšni bodo rezultati referendumov na vzhodu Ukrajine je jasno vsakomur. Večinsko rusko prebivalstvo bo glasovalo za priključitev Rusiji. In Ukrajinska vojska bo naenkrat postala agresor na tleh Rusije. Sliši se neverjetno in nemogoče, a bo kmalu postala realnost.

Predsednik Pahor se je udeležil varnostne konference ZN v New Yorku in izjavil, da je ruska agresija na Ukrajino ogrozila mednarodno varnost. Borut hoče biti všečen našim gospodarjem v ZDA in klati neumnosti. Agresivna širitev NATO pakta na vzhod in ameriške intervencije v Ukrajini zadnje desetletje, so ogrozile svetovno varnost in mir. Vse drugo je sprenevedanje. Preseneča me, koliko t.i. domačih intelektualcev naenkrat svet vidi črno belo. Kdor razmišlja drugače kot zapoveduje zahodna agenda, je rusofil, domači putinist in podobna jajca. Smo res postali takšni dvoličneži? Uradno podpiramo Izrael in masaker nad palestinskim prebivalstvom? Sem pa tja pride kakšna pobuda o priznanju Palestine, pa potem ostane samo pri pobudi. Podprli smo napad na Irak, čeprav ni bilo nobenih dokazov, da režim Huseina poseduje ali izdeluje, kar so mu Američani podtikali in v VS ZN uspešno podtaknili. S ponarejenimi posnetki, kot se je kasneje izkazalo. Podprli smo invazijo na Afganistan, ker naj bi ta nudil zatočišče snovalcem napada na ZDA 11/9. Kako se je končalo 20 let kasneje? S porazom in sramotnim begom pred Talibani. V 20 letih je šlo stotine milijard dolarjev za razvoj, uvoz demokracije in izgradnjo vojske. V resnici za korupcijo, ki je primerljiva samo še s tisto v Ukrajini. Danes so na oblasti Talibani, ki niso držali nobenih obljub o normalizaciji družbe in položaju žensk. Američani pa nič. Pustili so afganistanski narod na cedilu, če se milo izrazim.

Na tem mestu je treba poudariti, da je bilo 11 od 19 napadalcev iz Saudske Arabije, ostali pa iz Pakistana. Je ZDA napadla ene ali druge? Seveda ne, ker gre za njihove partnerje. Saudska Arabija je največji kupec ameriškega orožja, Pakistan pa najmočnejši zaveznik v regiji. Američani so princu MBS pogledali skozi prste, ko je dal na ambasadi v Turčiji ugrabiti in umoriti novinarja Khashoggija. Si predstavljate reakcijo, če bi po Putinovem ukazu na kakšni ruski ambasadi razsekali in v kislini raztopili ukrajinskega novinarja Illijo Ponomarenka? Predvidljivo!

Cvetje v jeseni. Na Visokem pri Poljanah ima danes sedmino najbolj lažniva televizija, kar jih je bilo v teh krajih. V svoji maniri poročajo o več tisoč glavi množici in vrstah. Poročevalec iz terena pa javlja, da se je do 12 ure zbralo približno 300 obiskovalcev. Nabirka na tem pikniku bo šla za plačo Tomašiča. Mogoče ostane kaj še za Ranta, drugih zaposlenih pa nimajo več. Če Janša v roku meseca dni ne najde novega vlagatelja, ki bo nadomestil madžarski kapital, bo Nova24TV še pred novim letom prenehala z oddajanjem. Tomašič sicer svojim ovcam laže, da bodo odprli še en kanal, da bo še več vsebin, a vse skupaj je navadno zavajanje, da preostalim vernikom brezvestno »spulijo«, kar jim je še ostalo od ubornih pokojnih. Da pobiraš denar tistim, ki ti v oddaji jočejo, da nimajo za jest, je posebna oblika perverzije. No, tudi to je zanimiv podatek, da so na sedmino prišli v glavnem upokojenci. Klavrn konec po strašnih obetih in napovedih l. 2016.

Propad NoreTv je še večja grožnja že tako sesuti in od občinstva zapuščeni nacionalni televiziji. Direktor Urbanija in glavna urednica Jadranka Rebernik  sta s podporo sveta, kjer so po predatorju Kmetiču kot en mož, na uničevalni misiji. Preden se bo zgodil referendum, od televizije na Kolodvorski ne bo  ostalo nič. Arena Janševih kadrov je polomija oz. slaba kopija Svet-a na kanalu A. Ker Arene ne gleda nihče, se pripravlja prerazporeditev kadrov v informativni program. Po Svetini in Smodejevem intimnem partnerju Krevsu še ekipa Arene? To bo pogreb na celi črti. Koban, zamenjaj poezijo s kijem za baseball. Bo bolj prav prišlo, ko srečaš Urbanijo.

Včeraj sem na radiu Slovenija slišal, da sem glavni kandidat za 70 milijonov evrov. Hribar in ekipa Ga Ga so za štose. So me nasmejali. Denarja pa od nikoder. Medtem ko čakam, da mi Šarec in Pahor dostavita teh 70 milijončkov, lahko vi kaj donirate. Saj ste slišali Pahorja in Žižka včeraj na radiu. Mikstone blog je treba podpret!   

Scroll to Top