CASE 201

Anže Logar je po novem najbolj priljubljen politik v Sloveniji. Če do zdaj niste verjeli, da so javnomnenjske lestvice nateg, boste zagotovo spremenili mnenje. Logar niti ni številka 2. v stranki SDS, lepo vas prosim. Po porazu na predsedniških volitvah je izginil iz javnosti. Po novem letu se je pokazal na kavi s Pahorjem in Cerarjem, kar ga je izstrelilo na prvo mesto lestvice. Najbrž je jasno vsakomur na desni in levi, da ima Janez Janša osebno daleč največ privržencev. Res je, da ima tudi daleč največ sovražnikov, a to ni merilo pri lestvicah. Razen, če računajo število »fanov« minus število »haterjev«. V tem primeru bi bil Janez globoko v minusu.

Davos po Davosu. Medtem, ko se predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič še naprej zapleta s stroški poleta na Dunaj, zunanja ministrica Tanja Fajon nima teh težav. Stroški za njen izlet in bivanje v Davosu so nanesli cca 45.000 evrov. O plačniku ni priporočljivo spraševati. Nesporni vodja svetovnega ekonomskega foruma (SEF) Schwab, je leta 2019 na srečanju v New Yorku izjavil, da uspešno prodirajo v vlade po vsem svetu. Tanja Fajon je rezultat tega, kar je Schwab takrat govoril. Javnosti manj znano je, da je SEF takrat v New Yorku objavil, da bodo izvedli nekakšen stresni test za cel svet. Kako bodo odreagirale razne institucije na primer morebitne pandemije po svetu. Dokument nosi ime »Case 201«. Kot se je izkazalo nekaj mesecev kasneje, ni šlo za vajo. V resnici so v svet spustili virus Covid in povzročili svetovno pandemijo. Kako v SEF ocenjujejo rezultate tega stresnega testa, javnost nikoli ne bo izvedela. Kako je stresni test SEF potekal v Sloveniji, ste doživeli na lastni koži. Naplavil je Janševo tretjo vlado in parazite, ki so v katastrofi videli priložnost za bogatenje.

Minuli petek se je v Ljubljani zgodil umor. Za poznavalce razmer v kriminalnem podzemlju je bila likvidacija Igorja Mančića pričakovana. Pokojni Mančić je bil zadnji še živeči član ekipe, ki je leta 2019 Kavaškemu klanu ukradla drogo v vrednosti 1.5 M. Policija prosi za informacije, a iz tega ne bo nič. Strelec, kdorkoli je že bil, je bil zagotovo uvožen in ni več na območju Slovenije. Po informacijah iz slovenskih zaporov ta trenutek največjo nevarnost klanu predstavlja novinarka Damjana Žist. Vodja slovenske celice klana je namreč prepričan, da ima novinarka vir kar v njihovih vrstah. Policijsko varovanje bo v tem primeru priporočljivo. Če se ozremo nazaj v preteklost in zgodovino mafijskih obračunov v samostojni Sloveniji, policija ni rešila niti enega od t.i. mafijskih umorov. Slavko Đorđević, Premil Stojanović, Veso, boksar Nikolić in še nekaj jih je, ki nikoli ne bodo razrešeni. Tudi umor Mančića bo končal med nerešenimi primeri. Pred leti je Mančić streljal na znanca iz Jarš. Za zapahi takrat ni končal, ker je žrtvi plačal zajeten znesek, da je ta spremenila izjavo in razbremenila Mančića.

Če odmislimo zdravstvo, ki mora skrbeti vsakogar, je v deželi še vedno razburjenje zaradi ukinitve Janševega muzeja osamosvojitve in pogreba Zemljariča z vojaškimi častmi. Omerza in Rupel sta šla zaradi tega celo jokat čez mejo k fašistom v Trst. O muzeju, ki to nikoli ni bil, je škoda izgubljati besede. Kar se pa Zemljariča tiče, bi morala častna straža še leto dni stati ob njegovem grobu. Za Slovenijo je naredil več, kot vsa desničarska falanga skupaj. Slednji so za njim prišli pokrast, kar je on s sodelavci desetletja ustvarjal. Bil je šef UDBE eno leto, je očitek tistih, ki so rušili Jugoslavijo? Jaz bom rekel, da je škoda, da je bil na čelu UDBE samo leto dni. Res škoda, ker je takrat mnogo tega ostalo nedokončano.

Scroll to Top