Ć

Sodišče, če kdo še kaj da na sodišča, je odločilo, da je bila zaposlitev Andreja Graha Wathmougha nezakonita. No, zato ni nihče rabil sodišča, ker je vsem jasno zakaj gre. Važno, da je naš in bo izvrševal želje Janše. Preden je Grah Wathmough zasedel prestol generalnega direktorja RTV Slovenija, je bil direktor v dveh svojih podjetjih. Brez zaposlenih. Preden ga je Kmetičev orkester inštaliral na najvišjo funkcijo v javnem zavodu, ni v življenju nikogar vodil. Vsak bivši desetar iz JLA ima več vodstvenih izkušenj kot Grah Wathmough. Ne gre to tako, lepo vas prosim. Pa naj bo iz kateregakoli gnezda. Bolj zveneča in znana imena slovenske desnice, niti niso hotela kandidirati za ta položaj. Za izvrševanje tako umazane naloge, kot je uničenje nacionalne televizije in preoblikovanje le te v trobilo stranke SDS, moraš biti posebno nizkotne sorte bitje.

Kako je s spoštovanjem sodnih odločb in sodb pri nas, je druga zgodba. Lahko začnem pri Muženiču ali Gorškovi? Na njenem stolu še vedno sedi Uroš Urbanija in nič ne kaže, da se bo kmalu kaj spremenilo. Vlada je v tem primeru popolnoma kapitulirala in zaposlene v informativnem programu prepustila na milost in nemilost Urbanije. Mi smo z vami, nismo vas pozabili, je oni dan na Kolodvorski v spremstvu kamer paradirala Nika Kovač. Vi ste z njimi? Kaj konkretno imajo zaposleni na RTV od tega? Kakšen je učinek vaše »podpore«? Ste odnesle Urbanijo, Grah Wathmougha, Svetino, Korenovo in Rebernikovo na cesto? Niste! Kaj se potem oglašate? Jaz sem tudi z njimi. So what, a ne?

Od bivšega Požarjevega Faktorja ni ostalo dobesedno nič. Pertinaču sta ostala Roman Vodeb in Boštjan M. Turk. Dobro, tu je še Igor Lukšić v rdečem suknjiču, ki je vedno pripravljen pljuvati po bivših kolegih in stranki. Zadnje čase je Faktor postal psihiatrični krožek Romana Vodeba. Možakar trikrat na teden modruje o Urški Klakočar Zupančič. Zraven si ga najbrž menca. Potem to ponovi še na svojem Youtube kanalu. Dobesedno obseden je z njo. Morda bosta zdaj imela več časa za Pertinača zakonca Brščič, ker sta se politiki odpovedala. Stranka DOM ne obstaja več. Ukinili so se.

Vojna v Ukrajini je glavna notranjepolitična tema? Vsako pismo, ki omenja iskanje miru in premirja, je označeno kot izdajalsko in rusofilsko. Najbolj glasen ukronacist je Žiga Turk, poleg mame Jelka ŠČ. Ne vem kaj bi si o Turku mislil tistih kanadski psiholog, pred katerim naš ukronacist dobesedno kleči? Da je militanten in nasilen, je dokazal že pred desetletjem. Ker mu je pred proslavo kulturnega praznika igralka Potočnjakova povedala nekaj krepkih, je nagovarjal Janševe varnostnike, naj kdo obračuna z njo. Niso bili za, ker Janez ni odobril. Rusija mora biti poražena, zahtevajo v ZDA in NATO paktu. Mi smo to poslušno posvojili, ker moramo ubogati. Majhni a poslušni, to smo mi. Vojna se ne bo jutri končala. Kot zdaj kaže, bo trajala še dolgo. Konec jo bo, ko bo padel zadnji ukrajinski vojak in bo Putin zasedel vzhod Ukrajine. Potem bo orožje utihnilo. Zahod bo prej ali slej sprejel novo realnost, kot je sprejel dejstvo, da je Krim ruski. V porušeno Ukrajino bodo prišli Američani s svojimi finančnimi skladi in direktorji velikih podjetij, ki bodo prevzeli upravljanje Ukrajine. To je scenarij, ki bo na koncu odgovarjal vsem, razen Ukrajincem.

Obstaja še drug scenarij, ki je precej verjeten. Prej kot v letu dni se bodo ameriške in NATO čete vpletle v vojno na vzhodu Ukrajine. V tem primeru bo Slovenija morala poslati svojo bataljonsko skupino z oklepniki, ki je nimamo. Kar smo imeli, smo zdavnaj poslali Zelenskemu. Naši vojaki bodo šli v Ukrajino s Patriami. Ko bodo prišli po vaše sinove in jih poslali nad ruske vojake in tanke, ne boste več tako navdušeni nad idejo o porazu Rusije. Od dobre volje Rusov bo odvisno, če jih boste lahko kdaj dostojno pokopali.

Izbrisani bodo v parku pred Rogom dobili spomenik. Gre za simbolno gesto države, da se opraviči za genocid na svojimi državljani, ki so imeli napačni zadnji dve črki priimka. Nobeno opravičilo in denarna odškodnina ne moreta popraviti storjenih krivic in vrniti uničenih življenj. Vsaj tiho bi bili lahko tokrat v SDS. Ne. Oni nas vedno znova opominjajo, da imamo opravka s fašistično stranko. Raje bi zanetili državljansko vojno, ker je vlada ukinila mavzolej avtorja genocida nad našimi sodržavljani, Jožeta Pučnika. Predmet spora je seveda izbran spomenik v obliki črke Ć in njeni avtorji. Vuk Čošić je prvi na udaru. Po znanem receptu »Kleti« so oživili afero Fotopub in našli priče, ki trdijo, da je bil Čošić najbolj brutalen posiljevalec. Ni dna na temni strani Slovenije, res ga ni. Janša me je že pred pamtivekom blokiral na vseh družabnih omrežjih. Vseeno pa včasih do mene pridejo umotvori, ki jih objavlja in jih drugi delijo. Kako je z Urško, se večkrat vprašam? Je možno, da se v hipu, ko odloži telefon iz pokvarjenega motenega hudiča spremeni v ljubečega družinskega moža? Ne verjamem, ker ga poznam. Še večni hlapec SDS Matej Tonin mu je obrnil hrbet, se za nekaj služb svojih kolegov priklonil Golobu in za nameček počesal na levo. Bolj povedno ne bi moglo biti. Če smo iskreni okoli Tonina. Tovrstno lizunstvo in izdajstvo je obraz RKC, od koder Tonin tudi izvira.

Ne vem, naj štejem minute, ure ali dneve do pravnomočnosti. Me bo prej pobralo od skrbi in vseh finančnih težav. Ne spomnim se nobenega drugega primera v našem pravosodju, da bi ti zadrževali izplačilo zapuščine zaradi drugih odprtih primerov, kot so slap tožbe iz bazena SDS. Očitno sem jaz poseben primer s posebnim tretmanom v našem popolnoma zgrešenim sodnim sistemom. Pred koncem meseca bo. V čem je fora tega zavlačevanja s pravnomočnostjo, mi ni najbolj jasno. Kaj pa še lahko poseže vmes? Bo Janša s svojimi motenimi verniki napadel sodno palačo v stilu Escobarja in vse skupaj zažgal? Ne bo. Čemu torej to »pravno« nategovanje in zavlačevanje? Kaj naj do takrat? Ostane, da spet prosim za donacije ali “pa”…! Na ta “pa” ne bom niti pomislil, ker sem se odrekel temu načinu življenja. Jebada je ta lajf.

  

 

Scroll to Top