Brez kurca ni svatbe

Danes bo Ljubljana ponovno ustoličila Zorana Jankovića. Aleš Primc, ta neutrudni nakladač o mamicah in otrocih, bo dobil nepozabno lekcijo. Nismo v srednjem veku! Malce sem zbegan okoli razmetavanja denarja v tej volilni kampanji. Kdo plačuje volilno kampanjo Primcu? Najbrž je samemu Primcu in vsem okoli njega jasno, da nima niti teoretičnih možnosti za zmago. Pretiravam. Nima teoretičnih možnosti, da zbere 3% glasov. Kampanja pa bogata kot, da gre po zmago? Enega bolj smrkavih poslancev Gibanja Svobode sem vprašal, zakaj stranka nima kandidata v prestolnici. Ker nismo stranka. Mi smo gibanje, je bil odrezav. Gibamo se tam, kjer se zmaguje. Razumeš? Recimo, da razumem. Natašo Pirc Musar ste torej posvojili, ko je povozila vašega kandidata Brgleza? Ne vem, to bo Golob povedal. Pošteno!

Zadnje dni se vse vrti okoli referenduma za RTV in prihodnosti Twitterja. Kot zdaj kaže, bo referendum za RTV uspel in bo zakon potrjen. Janševa ekipa na nacionalni televiziji je najboljša referendumska kampanja ZA. Poleg referendumskih oddaj z Vido Petrovčič in njenimi gosti, ki branijo obstoječ režim. Okoli tega referenduma marsičesa ne razumem. Predlagatelj zakona se ne vpleta v referendumsko kampanjo in ne zagovarja svojih predlogov? Zaradi slabih izkušenj z Vilijem Kovačičem in Ustavnim sodiščem. Iz javnih razprav so izločeni tisti, ki se jih zakon še kako tiče. So se pa v kampanjo lahko prijavili tisti, ki izkazujejo interes? Kakšne interese imajo Troha, Kovačič, Juhant, Kovačeva, Rajglova in podobni? Nastavljeni od te ali one politične struje so pooblaščeni borci proti izgonu politike iz javnega zavoda. Institut 8. Marec se bori za sprejetje zakona, kot bi šlo za njihove službe in prihodnost. Punce in mladenič s članskimi izkaznicami Levice?

Slogan zaščitimo drug drugega, je zelo poveden in iskren. Namenjen je levi elite, ne navadnim ljudem. Nika Kovač je hotela zaščititi svojega prijatelja Dušana Smodeja iz Fotopuba. Punci je spodletelo, ker žrtev ni uspela prepričati, naj umakne obtožujoče objave iz IG. Vem, tega nočete slišati in brati. To sodi na desne portale laži in sovraštva, vas meni večina. Nekaj so se v Levici le naučili od SDS, kjer so vsi po vrsti doktorirali iz predmeta, kako nategniti javnost. Naj vam bo nekaj jasno. Noben NVO ne more preživeti ali obstati brez podpore politične stranke, ki ga je ustanovila. Velja za desne in leve. Plakate in letake za aktualno kampanjo 8. Marca, plačuje stranka Levica. Vse ok? Po moje ne.

Anže Logar se je pokorno vrnil na Trstenjakovo in prevzel stare dolžnosti. Predstave za naivneže je konec. Ob vrnitvi mu je nekaj pravovernih članov sekte postavilo isto vprašanje. Kaj si mislil s tistim govorom na koncu, smo na začetku nečesa velikega? Greš na svoje, boš ustanovil stranko, so ga spraševali. Logar je odgovoril, da ni imel nič v mislih. Pravi, da mu je Janša napisal, kaj naj reče! Potem je nadaljeval, da predsednik ta rezultat vidi kot začetek nečesa velikega, ne on. Priden Anže, zdaj pa v klet.  

Ponoči je novi lastnik Twitterja Elon Musk vrnil račun bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Podjetje ima 7500 zaposlenih. Musk je pred dnevi vse poslal domov. Ostalo je 50 zaposlenih, ki skrbijo, da platforma nemoteno deluje naprej. Kaj so torej počeli vsi ostali? Me zanima, koliko je viška ljudi po naših državnih podjetjih in javni upravi? Najbrž toliko, kot jih je preveč na Twitterju. Poznam precej oseb, ki so v javnih in državnih službah. Poznate jih seveda tudi vi. Cele dneve visijo na Twitterju in duhovičijo. Neke resne službe sicer opravljajo, če verjamete. Jaz intimno kar navijam, da Musk za kakšen mesec ali dva ugasne svojo novo igračo. Da vidim to abstinenčno krizo pri obeh Turkih, Kadiću, Janši, Požarju, Eriki, Koprivi in kletnih operaterjih.

Kaj je povedal Obama? Približno takole. V Sloveniji smo imeli uspešen primer, ko je mladenič z našo podporo začel igrati košarko. Sliši na ime Luka. Potem je šel v Afriko in zmagal v hokeju na travi. Kva? No, malce je pomešal športe. Ampak Luko in Slovenijo je omenil. Čeprav vsa zgodba nima veze s kurcem, se dajmo kurčit. Brez kurca!

Kakšno donacijo stisnite, da ne bom šel naslednji teden jaz brez kurca na svatbo. Zaščitimo eden drugega pa ta jajca, bo šlo?

Scroll to Top