Blatni dol

Vaški posebnež Marjan Šarec, ki trenutno opravlja vlogo obrambnega ministra je posebne vrste možakar. Povprečen komik za gasilske veselice je sicer hudo ambiciozne narave. Uspel je postati kamniški župan, kar je bilo takrat presenečenje. Prava bomba je sledila v nadaljevanju. V pomanjkanju resnih kandidatov je resno ogrozil prestol Instagram vplivneža Boruta Pahorja in napovedal pohod v državno politiko. Ustanovil je svojo stranko z neposrečenim imenom LMŠ. Strešice in šumniki ne sodijo v sodobno evropsko politiko, kar sta kasneje v zadregi na bruseljskem parketu spoznala evropska poslanca njegove stranke. Zdaj teh težav nimata, ker sta LMŠ zamenjala za GS. Kako kolegi v evropskem parlamentu gledajo na naše domače prevrate, nihče ne poroča. Nobena evroposlanka na kavi ne vpraša Marjanove Irene, a nisi bila še včeraj LMŠ? Te niso iz Katarja klicali? A niste izpadli iz parlamenta? Zakaj z Grošljem nista spakirala, če vajina stranka ne obstaja več? Ni teh osnovnih vprašanj! Kaj bi šele Šoltes in Jakič rekla? 🙂

Marjan na parlamentarnih volitvah ni zmagal. Zbral je slabih 12% glasov, kar je bilo dovolj, da so ga razglasili za Luko Dončića. Zgrešena oznaka in napoved desetletja! Marjan je sestavil najslabšo vlado v zgodovini Slovenije in neslavno pogorel. Vrgel je puško v koruzo. Puška in koruza se ga bosta držali do konca življenja. Brodolom je bil tako katastrofalen, da nam je naplavil Janšo in fašiste. Naslednje volitve so dokončno potopile, kar je ostalo od najbolj nesposobne opozicije v zgodovini Slovenije, ki se je oklicala za KUL. Interesno združenje okoli Marjana je bilo v šoku. Kar se njega tiče, je bila spet v igri puška v koruzi. Iniciativo je takrat prevzel Damir Črnčec in Golobu ponudil stranko, njene finance, strokovne kadre, dva evroposlanca in proračunske prihodke stranke. V zameno za preživetje. Hotel je notranje ministrstvo, Golob je pristal na obrambno. Črnčec se je odpeljal v Kamnik in Marjanu povedal, da so še v igri. Da Črnčec na notranje ministrstvo ni pozabil, dokazuje aktualna afera. Damir misli, da ni pustil prstnih odtisov in je pogumno čivknil, da ga poročilo Bobnarjeve in Lindava ne omenja.

Marjan nas ni razočaral. Ob aktualni aferi Golob vs. Bobnar nam je v zvezi z varovanjem zaupal težave, ki jih je imel s policijskimi varnostniki iz CVZ. Da ga varnostnik ni znal pripeljati do državnega zbora, je potožil. In zraven dodal, da ni kriv varnostnik ampak tisti, ki so mu ga dodelili. Dajmo nekaj razčistiti. Na CVZ so vsi od prvega do zadnjega vrhunski strokovnjaki na svojem področju. Državne institucije najdejo z zavezanimi očmi, če bi bilo to potrebno. Marjan Šarec je imel v obdobju, ki ga omenja varnostnika Franca Oražma. Oražem je najbolj zvest kader Janeza Janše od leta 1991 naprej. Obstaja nekaj javno dostopnih fotografij, kjer Oražem stoji ob Šarcu. Najbrž mu je bilo naročeno, naj se norčuje iz Šarca in se je. Iz njihovih vrst sem slišal, da mu je res v avtu zabrusil, da ne ve poti do Šubičeve in ga je potem Marjan usmerjal. Ni pa povedal, da se je tudi avto takrat pokvaril. Vse zato, da bi Marjan zamudil v državni zbor in ne zato, ker bi bil Oražem zabit. Zabit je nekdo drug. Za večino afer, ki so mu jih hoteli zakuhati kot predsedniku vlade, so zaslužni varnostniki, ki so Janšo obveščali o vsem. Janez pa naprej Požareport in svojo tovarno sovraštva in laži. Oražem je kasneje postal varnostnik Hojsa in se je ob njem tudi pojavil na ljubljanskih protestih. Takrat mu ni bilo do zbijanja šal na račun Hojsa.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič nam je okoli aktualne afere povedala, da gre za občutljive zadeve, ker so varnostniki prisotni pri zelo intimnih rečeh! Kakšne so to zelo intimne reči, nam ni zaupala. Najbrž se ne daje dol z Golobom, pred vrati pa stojijo Milovićeva ekipa nasproti donedavnim kolegom iz CVZ. Tega zagotovo ni mislila. Ali pač da? V življenju sem bil nekoč varnostnik zloglasnega JJ. Leta kasneje, sem bil v vojnih razmerah v Iraku in Afganistanu, več kot leto dni varnostnik zelo napornih strank iz povsem drugega kulturnega in verskega okolja. Nikoli, ampak čisto nikoli pa nisem bil zraven pri njihovih »zelo intimnih rečeh«. V sanitarije, spalne prostore ali postelje nisem nikoli spremljal varovanih oseb. Janša lahko zanika vse ženske, ki sem jih navedel z zvezi z njim. Vključno s Špelo Predan. Ker nas je vedno puščal pred vrati ali pred avtom. Lahko smo samo ugibali, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. Pri Urški varnostnik najbrž stoji pri postelji in sproti podaja spolne pripomočke.

Kako kaže policiji z napadalcem na Branka Grimsa? Slabo, ker napadalca ni bilo. Bila je predstava, ki si jo je izmislil prav Grims. Saj veste zakaj je šlo, da ne ponavljam. Ljubljana je majhna in barabe v ljubljanskem kriminalnem svetu se ne delijo na leve in desne. Na nesrečo tistih iz sveta politike, ki jih najemajo, se celo družijo. Akter iz vrst RJ, ki ga je Branko Grims najel za tek od parlamenta do garaže Maximarketa zdaj meni, da ni bil dovolj plačan za tako izpostavljen podvig. Policija napadalca nikoli ne bo našla. Zna se pa zgoditi, da bo Branko Grims prijavil izsiljevanje, policija pa njega za krivo ovadbo. To je Blatni dol, dragi moji. V vsej svoji veličini.       

Scroll to Top