Blast from the past

Vladne dekline spet prosijo za denar. Cukr, vam rečem. Strah jih je bilo in so šle po rože in najbrž vence. Baje na puf. Rože so pomagale. V cvetličarnah, ki so jih obiskale nimajo pojma o tem, da bi rože komu dajali na puf. Je pa ostal neporavnan račun v Beogradu, zaradi katerega so se fajterke še enkrat oglasile s prošnjo za donacije. Zlatko iz njihovih vrst pravi drugače. Da je aktualna prošnja namenjena dopustu za vso ekipo. Kakorkoli, vojna je končana in prav bi bilo, da Golob odveže svojo GEN mošnjo in dekline z varnostnikom vred pošlje na zaslužen dopust. SDS je dokončno poražena.

Ko se barka potaplja, prve bežijo podgane. Matej Tonin in ostali priskledniki iz NSi. Vas gledam. Najzvestejši hlapec Janeza Janše s svojo ekipo povzpetnikov beži iz naluknjane barkače? Golob je zinil nekaj v smislu, dve leti nazaj bi mu vrgel rešilni čoln, zdaj naj sam plava. Pred NSi so temni časi. Odprta vojna z SDS? Vir iz NSi pravi, da so v ponedeljek zjutraj staknili glave in prišli do neverjetnega odkritja. Vse v državi se tehta za ali proti Janši. In vedno je tri četrtine države vedno proti Janši. Če zdaj mi usekamo po Janši, bo tri četrtine države za nas, sta bila pametna Tonin in Vrtovec. Zdaj je pravi trenutek, Janša je na kolenih in SDS potolčena, so se hrabrili med seboj, preden je Tonin javno vrgel rokavico Janši. V prepričanju ali upanju, da bo ¾ državljank in državljanov spet stopilo skupaj proti Janši, torej podprlo NSi, je Tonin začel vojno s kartelom SDS. Če bi bili kakšna južno ameriška država, bi zares pokalo.

Včeraj je bil dan, ko smo v bivši državi praznovali dan republike. Jaz imam za razliko od Mojce Škrinjar in njej podobnih, na tiste čase lepe spomine. Sadnih jogurtov nisem maral, čeprav jih je bilo v izobilju. Mojca je najbrž mladost preživela v kleti kakšne vaške hiše, kjer je bil gospodar varianta Fritzl. Slišim, da je bil v preteklosti to kar običaj v farških zaselkih Slovenije. Milena Miklavčič ve po tem precej, pa raje molči. Objavlja druge vrste kmečko pornografijo. Jugoslavije že dolgo ni več, za Slovenijo pa nikoli ni šlo. Se razumemo. Takrat ni šlo za Slovenijo ampak nekaj drugega. Za kaj je šlo, danes veste. Za kapitalizem, divje lastninjenje in ropanje premoženja, ki so ga ustvarili drugi. V glavnem tisti, ki danes stojijo v vrstah pred Rdečim križem, ker jim pokojnine ne zadostujejo niti za položnice in hrano. Med zmagovalce divjega lastninjenja zagotovo spada soprog novoizvoljene predsednice NPM, Aleš Musar. Po smrti dr. Janeza Drnovška so stvari prvič na svojem mestu in pravi ljudje na pravih položajih, je izjavil očka vidne predstavnice I8.M, Tie Jakič. Za sodni postopek ga ne skrbi, ker Janković nikoli ne bo obsojen. Torej ne more biti niti on. Tistih nekaj milijonov evrov, ki je izpuhtelo, ko je vodil športni zavod Tivoli? Ne bodimo malenkostni, Roman je ja naš. Če so res prodajali kubične metre zraka v zavoženem kompleksu Stožice, si zaslužijo nagrado za inovativnost, ne pa kazenski pregon.

Jutri se začne december. Ali bo vesel ali ne, bomo še videli. Kar se mene tiče, lahko Bešić Loredan in Švarc Pipanova takoj odstopita. Oba resorja sta na psu in v razsulu. Zadnjič nisem šel na sodišče zaradi bolezni. Sodnik zahteva od mene zdravniško opravičilo. Grem v ZD Ljubljana. Me ne spustijo noter, ker se moram prej naročit pri osebnem zdravniku. Tega oz. te več nimam, ker je dala odpoved. Ni prostih zdravnikov, pokličite drugam. Misija nemogoče. Na koncu izsilim potrdilo, da sem se res oglasil v ZD, ker nekaj sodišču moram pokazati. Ker sem že zamujal rok za opravičilo, sem se osebno oglasil na Okrajem sodišču. Ne bo šlo, sta me zavrnila varnostnika. Nič ne moreš dati sodniku, niti ne moreš govoriti z njim. Prav, potem se pa jebite vsi skupaj. V drugi, zame precej bolj pomembni zadevi, se ne zgodi nič. Kje je zdaj narok? Namesto zaključnih besed in razglasitve sodbe, prestavljeno zaradi pridobitve dodatnih dokazov? Dokazov v zadevi Mikuš izpred 11 let. Če se je prepoznal kot podgana, če je fukal Špelo Predan ipd…? Da zaradi tega vse skupaj stoji in še vedno traja, je navadna svinjarija.

Če nekomu groziš in ga izsiljuješ, ni panike. Gre za moški pogovor, ja. Če mi bo kdo v bodoče sral, da komu grozim? Ne bo več šlo. Zdaj je to uradno moški pogovor, potrjeno s strani predsednika vlade. Bosanca so odnesla čustva. Konec debate.

Včeraj je umrl legendarni igralec Davor Janjić, ki je v srcih slovenskih oboževalk in oboževalcev za vedno ostal nepozabni Sead Mulahasanović – Sid. Outsider for life.

prošnja za donacije  

Scroll to Top