Atentat na socialističnega kulaka

December je tu. Snega še ni, vsaj v Ljubljani. Kdo si sploh želi sneg v prestolnici? S prvim snegom se v Ljubljani začnejo neverjetni  prometni zastoji. Takrat je bolje, da greš peš. Zimo, mraz in sneg vsako leto s strahom pričakujejo brezdomci. Letos je drugače. Zaradi vojne v Ukrajini in energetske draginje je zime in mraza strah precej več populacije, kot zgolj brezdomce. Ruski agresor v Ukrajini je po seriji porazov na bojiščih spremenil taktiko. Po umiku iz Hersona so začeli uničevati elektrarne, plinovode in vodovodno omrežje. Večina Ukrajincev je brez hrane,vode, gretja in interneta. Velika težava je pomanjkanje medicinskega osebja, zdravil in sanitetnega materiala. Pri vseh milijardah evrih in dolarjih, ki poleg vojaške opreme in orožja dnevno prihajajo v Ukrajino, je to pravzaprav neverjeten podatek. Kaj je Marjan Šarec iskal v Ukrajini? Slovenija je tako majhna in nepomembna , da Ukrajini v vojaškem smislu nimamo kaj pomagati. To se mi sliši kot, da bi San Marino ponujal vojaško pomoč ZDA pri njenih vojnah. Se spomnite, kaj je modroval Marjan, ko je šel Janša kao v Kijev? Napaka. Pot v Moskvo bi bila prava pot, je bil glasen. Pojdi zdaj ti v Moskvo, propadli politik iz Šmarce pri Kamniku.

Ko je padla jeklarna Azovstal je v ruskem vojnem ujetništvu končal slovenski državljan, plačanec na ukrajinski strani. Pred mesecem dni je bil v sklopu menjav vojnih ujetnikov med Ukrajino in Rusijo zamenjan in vrnjen Ukrajini. Njegova družina iz Zaloga pravi, da je v slabem stanju, amputirali so mu obe roki. Zdaj se borijo za to, da ga iz Ukrajine vrnejo domov.

Kako se bo vojna končala, danes najbrž ne ve nihče. Brezpogojna podpora Ukrajini oz. ameriškim interesom v tem delu Evrope, nas drago stane. Zakaj se sploh vmešavamo v vojno, ki se nas ne tiče? Ker smo del NATO pakta. Čas bi bil, da narod na referendumu še enkrat pove, kaj si misli o članstvu v tej zlagani obrambni organizaciji. Prepričan sem, da bi bili rezultati precej drugačni, kot so bili pred slabima dvema desetletjema.

Vojna na RTV Slovenija prehaja v zaključno fazo. Do uveljavitve zakona in konkretnih sprememb bo minilo nekaj mesecev. Potem bo zlo zamenjano z dobrim. Zlo ve, da so mu šteti dnevi, zato se bo do zamenjav izvajala politika požgane zemlje. Če vam prevedem, uničiti vse, kar se da. Nekateri v upanju, da svoboda ne bo pometla z njimi, objavljajo solzave zgodbe o karierni priložnosti in uničenem zdravju. Neverjetno, kajne. Kot bi Rusi jamrali, da so napadli Ukrajino in jih zraven fasali. Vsi, ki vas je na Kolodvorsko privlekla SDS oz. njeni nastavljenci, ste okupatorji. Zato ne iščite sočutja in milosti, ko pride čas osvoboditve. Lahko ste veseli, da vas potomci zločinske partije, kot jih imenujete, ne pomečejo v jame. Zbiralec kosti Dežman in glasnik izdajalcev Možina bi imela preveč dela, se ne bo zgodilo. Medtem se je sestal svet za nacionalno varnost. Če veste, da sta Tonin in Janša sedela ob Pahorju, nasproti pa Golob in njegova ekipa z Benedejčičem in Kadivcem na čelu, potem vam je jasno, da so prodajali meglo, ne plin.

Zanesljiv vir iz kleti, ki so ga pred kratkim odpustili pravi, da so mladci iz SDS nameravali napasti in uničiti socialistično njivo kulaka Mihe Kordiša. V Mavrici so nabavili barvo, kemikalije in zaščitno opremo. Čakal se je klic direktorja RTV Uroša Urbanije, da jim izda lokacijo Kordiševe njive. Klica ni bilo, ker se je Urbaniji uprla novinarka Vanja Kovač. Tej se je očitno zdelo neumno drezati v nekaj, kar je pred njimi obdelala konkurenca na komercialni televiziji. Vse je bilo pojasnjeno, afere ni. Urbanija je vedel, da ni nobene afere v ozadju. Od novinarke je hotel izvedeti lokacijo njive, da bi podatek posredoval SDS vandalom. Škoda, ker novinarka o tem ni obvestila Kordiša in hkrati Urbaniji izdala lokacijo. Lahko bi se odigrala odlična predstava. Kordiševa vojska iz Metelkove v zavetju noči v bližini njive postavi zasedo in napade vsiljivce iz podmladka SDS. Sledi epski pretep. Za film posnet.

Dvoživka v zdravstvenem sistemu, trenutno na delovnem mestu ministra za zdravje, je doživela razodetje. Golob ga je poučil, da je minister 24/7. Komedija. Moški pogovor vs. grožnje primitivnega Bosanca. Vidite razliko ali ste že preveč osvobojeni?

Scroll to Top