Anarhija all over Slovenija

Danes je nov dan. Zadnjih 24 ur ni bil zabeležen noben napad na Niko Kovač? Popuščate 8. Marec. Kolikor sem obveščen, je v teku nekakšna akcija deljenja ljubezni. Na sovražne in žaljive komentarje bodo deklice Nike Kovač odgovarjale z ljubeznivimi sporočili. Nekaj dni nazaj je imela Kovačeva odlično priložnost, da pokaže, da misli resno. V lokalu jo je neki Žiga žaljivo in grozeče nagovoril. Akcija deljenja ljubezni je bila v hipu pozabljena. Namesto, da bi ga Kovačeva zasula z ljubeznijo, ga je prijavila policiji in naredila dramo. Toliko o akciji in aktivistki.

Pravna mreža za varstvo demokracije je v bran vzela Vuka Ćosića. Tožili in ovadili bodo Luko Perša, ker je Ćosića povezoval z dogajanjem v Fotopubu. Sem mislil, da se pravna mreža ukvarja s tistimi na robu družbe, ki ne poznajo zakonov in nimajo denarja za odvetnike. Ćosić je iz vrst leve elite in lahko bi si sam najel odvetnika in šel do Trdinove prijavit Perša. Videl sem naslov, ki ga je delila pravna mreža. Nekaj v zvezi s tujimi obveščevalnimi službami, ki naj bi imele podatke o dogajanju v Fotopubu in udeležbi Ćosića. Tuje obveščevalne službe? Razumem, da skrivaš vir ampak tale o obveščevalnih službah je pretirana. Kolikor sem jaz seznanjen, gre pri viru kar za slovensko policijo. Trditve Perša pa najbrž izvirajo iz osebnih zapiskov Uranjeka, ki so jih kriminalisti zasegli v njegovem stanovanju po samomoru. To bo vsekakor ena od komedij, vredna obiska in ogleda na ljubljanskem sodišču.

Golobov zdravstveni minister je na misiji. Borec proti korupciji je zavihal rokave. Če sem malce ironičen, hiša gori, Bešić Loredan pa medtem ureja vrt okoli hiše. Ni težava v neznosno dolgih čakalnih vrstah in hudem pomanjkanju kadra. Vrtnar vidi težavo v korupciji. Dobavitelji medicinske opreme in pripomočkov niso iz pravih jaht. Veliki mojster Marko Bitenc je svojemu zaposlenemu, ki je v prostem času minister za zdravje naročil, kaj so prioritete. UKC je po mojem ena mafijska greznica. Plačilo operacije ok. Nakazilo 6000 evrov v Hong Kong? Tudi to ni sporno, to je običajna praksa v UKC.

Golob, ki je sicer svetovno priznan zdravstveni menedžer, se je z načrtom vrtnarja strinjal. Naj pogori hiša, bomo zgradili novo. Ti mi samo vrt urejaj. Minilo bo leto dni odkar imamo novo vlado, rezultatov pa nobenih. Seveda ni Golob kriv za razmere v svetu in zapuščino prejšnjih vlad. Kriv je, ker se ne odziva in ne rešuje nakopičenih težav. Kdo mu bo na naslednjih volitvah oprostil in pozabil, da je na cedilu pustil nacionalno televizijo? Na tako brutalno uničevanje javnega servisa je nujno potreben brutalen odgovor in akcija. Naj potem jokajo po sodiščih, ker teh nihče ne upošteva. Če bi kdo spoštoval sodbe sodišč, bi Urbanija in Grah Wathmough zdavnaj spraznila svoji pisarni. Razrešitev direktorice Natalije Gorščak je bila nezakonita. Zdaj v njeni pisarni sedi Urbanija, ki bi ga moral Grah Wathmough po odločitvi sodišča poslati na cesto. Pa ga ni. Zdaj je sodišče ugotovilo, da je tudi Grah Wathmough tam nezakonito. Vse, kar je počel zadnji dve leti, je  nezakonito.

»I nikome ništa«, bi rekli naši sosedje. Psi lajajo, karavana gre dalje.

Škarje in platno ima v rokah Golob. Zakaj pusti, da Janševi igralci še naprej vodijo RTV v prepad, mi ni znano. Za nekatere poteze je treba imeti jajca. Skrivanje za sodišči in zakoni je za tiste v plenicah. Zmagaš, narediš red in po potrebi spišeš nove zakone. Pri prodanem Mateju Toninu, je dvotretjinska večina za konkretne spremembe tu. Ni pa volje in poguma pri vladajočih.

Desna scena se v režiji aktivistov SDS pripravlja na okupacijo Ljubljane. 31. Marca bo lepo vreme in pričakovati je največji shod desnice do zdaj. Če jih je bilo na zadnjem Ruparjevem protestu dobrih 7000, jih lahko tokrat pričakujemo okoli 10.000. To je po moji oceni tudi zgornja meja mobilizacijskih sposobnosti Janše in SDS. Vsi v Ljubljano, vlada mora pasti, je njihov slogan. Oni očitno res verjamejo Tomašiču in Ruparju, da se jih bo Golob ustrašil in pokleknil pred Janšo, naj pride nazaj?Naj vas takoj razočaram sekta, ker tega filma ne bo.

Se nam pa obeta drugačne vrste film. Predpremiera je že napovedana. In to ne v Boscarolovem Koloseju. Naslova še ni, je pa v javnost prišel delovni naslov. Rusi prihajajo. Naša zahodna propaganda nam vsak dan razlaga, da je ruska vojska uničena. Nimajo orožja in streliva. Oblečeni so v uniforme iz druge svetovne vojne. Orožje so pobrali iz muzejev. Morala je nizka, ker nihče noče sodelovati v Putinovi vojni. Propaganda se dobesedno norčuje iz Rusov in jih ponižuje. Na drugi stani je napadena Ukrajina do zob oborožena z najmodernejšim orožjem in tehniko. Podpirata jo ZDA in NATO. Na voljo imajo vse obveščevalne podatke zahodnih služb in vso logistiko. Po teh poročanjih bi bili Ukrajinci danes v Moskvi. Je možno, da Rusi na vsej fronti Ukrajince razbijajo s puškami M-48 in lopatami? Ne. Zahodni propagandi bi še Goebbels zavidal.

Rusija je podpornica terorizma? A bejžte no? Prvič slišim, da Rusi podpirajo Izraelce in Američane. Sploh veste, kaj pomeni ta izraz? Hipotetično je Rusija lahko teroristična država, če tako hočete. Podpornica terorizma? Ta termin so si izmislili pravi teroristi iz ZDA. Potem so ga obesili Afganistanu in Iraku zaradi domnevne podpore Al Kaidi, da so lahko opustošili obe državi. Se vidimo v naslednji vojni? Ne, ta je zadnja.

o.p. Življenje piše zgodbe. Zadnjič je gospa Zdenka čakala dvigalo v Nami. Ko so se odprla vrata, je v dvigalu zagledala Slavka Kmetiča. “Z vami pa že ne grem, perverznež“, ga je nadrla in šla po stopnicah.

  

Huh
Scroll to Top