ALL IN

Na vse ali nič. Predsedniška tekma se zaostruje. Zmaga Logarja bi pomenila zmago Janše in SDS. Poraz na enem od treh referendumom bi dal nov zalet fašizmu, je prepričan predsednik vlade Robert Golob. Očitno v Gibanju Svoboda verjamejo, da je njihov predsednik top blagovna znamka. Na vseh plakatih za referendume in občinske volitve je obraz Goloba, čeprav ta ne kandidira nikjer? Tako so v SDS gradili kult osebnosti svojega predsednika. Janšo na vsak plakat. Golob seveda nikoli ne bo postal Janša in GS nikoli ne bo postala SDS. Me zanima, če kdo od volivcev GS verjame, da bo ta stranka obstajala čez 30 let? Najbrž ne! Derivati bivše LDS so se po dolgih letih petelinjih in kokošjih bojev spet združili. Da je bilo to prisila za SAB in LMŠ pustimo ob strani. V spomin mi je prišel čas, ko se je prvič združevala takratna LDS. Mislim, da so to izpeljali na Bledu, ne spomnim se več, guglat pa ne grem. Tisto združitev je Janša razumel kot vojno napoved. O veliki LDS in dolgi vladavini, ki jo čaka, mi je v tajni operaciji »Marinec« razlagal tajni sodelavec kriminalistov Milan Smolnikar.

Omenjen pogovor se je zgodil v Črnučah v lokalu Havana. Pogovor sem posnel in naslednje jutro ga je na mizo dobil obrambni minister Janša. Stal sem zraven njegove mize, ko je poslušal kaseto. Janša je med poslušanjem spreminjal barve in zavijal z očmi. Na mestu, kjer Smolnikar reče, da bo Janšo zamenjal Kacin, je Janša pritisnil pavzo, si nekaj zapisal v dnevnik in pripomnil; »Iztrebek izdajalski«. Potem me je poslal ven in sam poslušal naprej. Na ta posnetek sem pozabil, dokler ga niso po aferi Depala vas objavili v Studio City, ki sta ga takrat vodila Bojan Kranjc in Špela Predan. Kako je posnetek prišel v roke Špeli in oddaji, sklepajte sami. Vladavina LDS je trajala 10 let, potem je na vrsto prvič prišel Janša. Da prvič pride SDS na Erjavčevo, je Janša aktiviral vse svoje medijske vazale in prostitutke. Presstitutke je najbrž pravilno. Janez bo to najbolje vedel. Za uničenje protikandidatke Nataše Pirc Musar je Janša v boj poslal Bojana Požarja. Ta je v sodelovanju z Radom Pezdirjem spisal nekakšno analizo poslovanja podjetij zakoncev Musar in analizo podtaknil, nikomur drugemu kot Robertu Golobu. Prozorno Požar, prozorno. Še bolj kot prozorno je bedno nekaj drugega.

Požar senzacionalno, kot že neštetokrat prej napove članek »bombo«. Ker so njegovi članki plačljivi, torej zaklenjeni, je njegov doseg ničen. Njegove članke berejo samo njegovi delodajalci in najbolj ubrisani privrženci sekte. Pritegniti nove naročnike z bombastičnimi zavajajočimi naslovi je stara fora, ki danes ne vžge nikjer več. Ker Pezdir in Požar nista pisala zaman, so zaklenjen članek nekaj ur kasneje objavila Janševa glavna trobila, Nova24TV in Demokracija. Neodvisen novinar pravi, da je. Če bi meni nekoč kdo copy paste kopiral zaklenjen članek in ga objavil na drugem portalu, bi ga najbrž tožil in zahteval umik. Ne moreš nekaj, kar je plačljivo ukrast in delit naprej. Požar seveda ni neodvisen in v kampanji za Logarja ekonomija ne šteje. Laž razširiti med čim več ljudi, to šteje. Nagrada pride potem, če Logar zmaga.

Kar se plačljivih člankov tiče, so pogreb za internet in medije. Vse bi moralo biti brezplačno in dosegljivo vsemu svetu. So drugi načini financiranja. Sploh, ker vas večina prisega na trg in tržno ekonomijo. Če si uspešen avtor, bo obiskov več in posledično več možnosti za oglaševanje. Spletna stran, ki ima milijon ogledov ali obiskov na mesec je za oglaševalce bolj privlačna kot zaklenjena spletna stran s 500 naročniki. Bojan je kar se tega tiče kralj. Ima manj kot 500 naročnikov, oglasov pretežno podjetij v državni lasti pa mu ne zmanjka nikoli. Zaklenjeni članki imajo trenutni finančni učinek, ki je vsak mesec manjši. Ko sem jaz pred 10 let zaklenil blog, sem imel okoli 2000 naročnikov. Preden sem ga zaklenil, sem imel povprečno dnevno obiskanost cca 50.000. Dobil sem v startu precej denarja od naročnin. V nekaj mesecih sem poravnal vse dolgove, ki sem jih ustvaril in pustil za seboj v prejšnjem življenju. Izplačalo se je finančno, blog je medtem umiral. Izločil sem cca 48.000 bralcev na dnevni ravni. Za blog je vedel samo še mehurček, ki je plačeval naročnine. Število naročnikov ni rastlo, ker nihče ni mogel deliti člankov. Bolj kot s pisanjem člankov sem se ukvarjal z bazo naročnikov in potrjevanjem. To mi je vsak dan vzelo več ur. Katastrofa. Nekoga bi moral zaposliti, da bi se ukvarjal s tem. Pet let kasneje sem imel samo še 400 naročnikov, kar ni imelo več smisla. Pisati članke za 400 ljudi? Takrat sem blog ugasnil. Minilo je pet let občasnega pisanja na blogerju, ker sem se v glavnem ukvarjal s 2K aplikacijo. Zdaj je spletna stran nazaj. Članki tu ne bodo nikoli plačljivi. Bi mi v tej situaciji prišlo prav, da bi zaklenil stran in pobiral naročnine. Stresno je vsak dan gledati datume, položnice, hladilnik in upati, da se bo do 5 ga zbralo, pa do 15 ga in kar je teh kritičnih datumov. Je bolj udobno, če vsak mesec veš kdaj in koliko boš dobil. Življenje je očitno večna borba. Vsaj zame.

Pod tekstom si lahko ogledate in seveda naročite ekskluziven in dobrodelni EKOkoledar 2023. Fotografski mojster Mazzo Van Klein je za koledar 2023 slekel in fotografiral najbolj znane in glasne tviterašice slovenske Twitter scene. Brez skrbi, Jelke Godec in Koprive ni slekel ostale vas bodo zagotovo presenetile. Sezulo vas bo. Ostali boste brez diha, bi bil naslov v naših tabloidih. Blestela, mlada kot še nikoli, vzelo vam bo sapo, padli boste v nezavest….! S takšnimi uvodi kokoši, ki pišejo za tabloide, lezejo v rit mami, ki sina tožari za njegove milijone. V nezavest zaradi koledarja padli ne boste, je pa najbrž zanimivo imeti na steni koledar golih bab s katerimi čivkaš čez dan. Ker je EKO, gre tudi za dober namen. Zato naročite, da vam ne bo žal, ko ga zmanjka.

Scroll to Top