Absurdistan (glosa za vsak slučaj)

Praznik žensk je minil in večina moških je spet »normalnih«, torej v default stanju. Custom verzija je samo za dotični praznik. Letos sem opazil, da naše najbolj izpostavljene dame pojma nimajo, kaj je feminizem. Sem feministka ali ne, se sprašujeta predsednici države in državnega zbora. Najbrž niti ne vesta, če je to pozitivna oznaka ali ne. Zadnja udarna izjava predsednice Nataše Pirc Musar, jaz feminizem živim, je marsikomu dvignila obrv. Slišim, da predvsem prijateljem in poslovnim partnerjem Aleša Musarja. Če mora res lajati okoli hiše, če se predsednici to zahoče, ga je nekaj dni nazaj pred rusko dačo zbodel najbolj prepoznaven Gameljčan? Ne, samo copate ji nosim, mu je vidno užaljen odgovoril soprog naše feministke Nataše. Kdo v Radomljah nosi hlače, vemo odkar poznamo Natašo. Brez feminizma.

Tisto mahanje predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič? Maha, ker pač maha, je histerično pojasnjevala. Pred leti je na koprskem sodišču, kjer sem bil priča, eden od obtoženih podobno mahal z rokama. Kot bi dobil epileptični napad. Kričal je na sodnico in mahal v stilu naše Urške toliko časa, dokler ga pazniki niso vklenili in izpraznili sodne dvorane. Naslednji dan sem v časopisu prebral, da je šlo za živčni zlom in, da je oseba v zdravniški oskrbi. Ne bom se šel Vodeba ampak lahko samo rečem, da je ženska dinamit s prekratko vžigalno vrvico. Za nameček ima pri sebi še tempirano bombo. Prej ali slej jo bo razneslo. In golobnjak z njo.

Če gre verjeti Golobovim »zasebnim« varnostnikom, je Tina Gaber glavna svetovalka predsednika vlade in izvršna direktorica države. Če jo za nasvete sprašuje na zadnjem sedežu službenega vozila, kako je šele za štirimi stenami. Kdo bi pred slabim letom sploh pomislil, da bo šel Golob po stopinjah Mira Cerarja v propad. Zdravstva je bolje ne omenjati, ker je to razumljeno kot napad na žal res nesposobno vlado. Naj na tem mestu samo dodam, da imam raje nesposobno vlado kot fašiste. Kaj poreči na tisti ekstra honorar 6.000 evrov v Hong Kong? Če mislite, da je edini in, da je šlo za »napako«, ste po kisli župi priplavali. Kdo je prvi stric iz ozadja te vlade, je naslovljeni Janković še enkrat več demonstriral na Magistratu. ZD LJ-Center je v razsulu, direktorica bi rada bedno nagrado slabih 1000 evrov. Kaj je 1000 e za direktorico in  lastnico dveh zasebnih klinik? Nič, ker je ženska milijonarka. Šlo je za demonstracijo moči. Mestni poslanci Golobove stranke so dobesedno pokleknili pred županom in si od Tine Gaber prislužili opomine.

Kaj naj z njimi, je na poti v Ljubljano po besedah varnostnika Golob spraševal sopotnico na zadnjem sedežu Gabrovo. Jaz bi jih opomnila. Kaj pa Zoran? Njega bi pustila pri miru. Konflikt ne bo koristil nikomur, razen desnim. Očitno je predsednik vlade z napačnega zornega kota gledal na čakalne vrste v zdravstvu. Sam si je kriv, kdor stoji v vrsti. Če bi zdravo živeli z denarjem bogatih moških, se izogibali mesa in prehlade zdravili v mondenih obmorskih letoviščih, zdravstvenih storitev ne bi potrebovali. Če pa pride do najhujšega, bo kakšen bogat sponzor z nakazilom v Hong Kong težavo rešil mimo vrste. Čakalne vrste so za drugorazredne. Za tiste z debelo denarnico pa so tu Bitenc, Simić in tovariši. Za dodatno doplačilo te lahko operira kar minister za zdravje. Je to še kje na svetu. Če nam Zelenski nakaže par milijonov, ki jih je ukradel od zahodne pomoči, bo šel potem kar Marjan Šarec v Bahmut? Za pravi denar se pride borit obrambni minister osebno? Da ne nadaljujem v to smer, ker bomo prišli še do večjih absurdov. Kar pravzaprav smo, Absurdistan.

Po dnevu feministk in tistih, ki so si tiča odbili in se počutijo kot ženske, je prišel dan mučenikov. Nisem zasledil čestitke vsem moških in tistim babam, ki se identificirajo kot moški? Zagovornik načela enakosti se ni oglasil. Pravijo, da je bil tiho iz opravičljivih razlogov. Vpleten je bil minister za solidarnost Maljevac, ki se sicer identificira kot ženska. Eni so imeli torej dvakrat praznik. Ampak pravi prazniki šele prihajajo. Lepo vreme in pomlad bosta na Ruparjeve proteste privlekla vse, ki jih bodo SDS-ovci uspeli vkrcati na avtobuse in vlake za Ljubljano. Če ste opazili, je Rupar navaden lažnivec. Zdaj je začel razlagati, da je bil po nedolžnem sojen in preganjan. Še dan prej je razlagal, da je šel pred Brezjansko Marijo in jo prosil, naj ga naredi spet normalnega, da ne bo več kriminalec, goljuf, nasilnež in razširjevalec sovražnega govora. Kaj je torej res in kaj laž?

Protestirajte vsi verniki SDS in Janševi upognjenci, če tako čutite. Ruparja pa raje umaknite iz odra, ker vam dela sramoto. Še pred shodom SDS proti vladi bo Janša obeležil obletnico, ko je snel masko in slovenski javnosti pokazal pravi obraz. 20. Marec bo 29 obletnica afere Depala vas. To je bil dan, pravzaprav večer, ko smo na ukaz obrambnega ministra v zasedo speljali tajnega sodelavca policije. Janši je takrat gorelo pod nogami. Kriminalistična policija mu je zaradi trgovine z orožjem dihala za ovratnik. Imeli smo ukaz, da preiskavo zapeljemo v napačno smer. Za vsak slučaj pa preiskovalce povežemo s Kučanom in njegovo Organizacijo, če pride do konkretnega pregona in ovadb. Kako se je končalo, vam je znano. Razen ljubljanski okrožni sodnici Maji Povhe, ki je bila takrat premlada. Največji trn v peti Janši in aktualni oblasti je bil takratni direktor kriminalistov Mitja Klavora. Klavora je toliko vedel o trgovini z orožjem, da so se vsi počutili ogrožene. Ogrožal bi jih tudi, če bi ga degradirali v prometnega policista. V bolj svinčenih časih bi ga oblast najbrž ubila. Ker tega niso mogli, so ga pri 39 letih upokojili. Za svoj politični obstoj so takrat popolnoma kastrirali policijo, to je dejstvo.

Če imata Janša in Peterle 20-ga kakšno osamosvojitveno akcijo v načrtu, mi ni znano. Bi bil pa skrajni čas, da se veterani osamosvojitve dokončno poberejo v zaslužen pokoj. Bi se pa prej malo pogajal z njimi. Pustimo vam vaš mavzolej osamosvojitve na Viču, če na vrtu postavite repliko spomenika Ć izbrisanim! Vojna med kulturnim marksizmom in srednjim vekom bi bila neizogibna.

Prošnja za obstati 

Scroll to Top