A pigeon slips

Bavarski dvor je očitno center več svetov. Zgodovina pomni, da so na Bavarskem dvoru agenti SOVE skupaj z nemško BND najeli luksuzno stanovanje. Za skupne tajne operacije. Proti komu, ne vemo. Vemo pa kdo je vkorakal v to stanovanje in lokacijo izdal novinarjem. Ko so bivakirali v tem stanovanju, so iz varnostnih in obveščevalnih razlogov nadzirali vso okolico. Ne vem kdo je danes v tem stanovanju? Lahko, da je SOVA še vedno najemnik in pravi naslov za razjasnitev incidenta, ki se je zgodil Niki Kovač. Zadnje dni sem iz družbenih omrežij izvedel, da ima okoli 20 desničarjev prijatelje in sorodnike, ki vsi stanujejo na Bavarskem dvoru. In vsi imajo kamere obrnjene proti ploščadi. Vsi za hobi snemajo javne površine. Ko sem nekaj njih vprašal, na kateri strani ceste se je zgodil incident, sem vprašal preveč. Eni niti ne vedo, da je na eni strani Bavarski dvor na drugi pa t.i. Kozolec. Vmes je cesta. To ve vsak Ljubljančan. Okoli opisa idiota, ki je odrinil Kovačevo in kričal nanjo! Dekle pri 30-ih bo 40 letnika opisala kot starejšega moškega. Priča pri 60-ih bo istega 40 letnika opisala kot mlajšega moškega. Koga se torej išče? Starejšega ali mlajšega moškega? Prepričan sem, da ga bo policija hitro našla in ga odpeljala na pogovor. Za tovrstne prijave bi v normalnih razmerah okvalificirali prekršek ranga kršenje JRM. Ker gre za Niko Kovač in je incident postal politična tema številka 1 v državi, bo »napadalec« nenormalno najebal. To ste lahko prepričani. Tista trditev; z vso silo zaletel vame, je zagotovo pretirana. Če bi bilo to res, bi mlada dama odletela po tleh in si res kaj zlomila. Da imajo desničarji kup prijateljev in sorodnikov tudi na ljubljanski urgenci, vam zagotovo ni ostalo skrito. Tisto ruto in opornico za vrat na urgenci dobi kdor hoče. Nesreča, nekaj te boli. Rtg ne pokaže nič, ti pa malo stokaš in dobiš opornico za vrat ali ruto, da si povečaš možnosti na zavarovalnici. To je folklora pri nas, zato se v tisto prevezo ne bi spuščal, ker ne dokazuje ničesar.

Večina bralstva spletne strani pred vami je po moji domnevi iz anti Janša sfere. Kar ne pomeni, da bom zaradi tega iz dneva v dan objavljal grehe naše mračnjaške sekte in njega osebno. Golob je zadnje čase ustrelil nekaj kapitalnih kozlov. Tako kapitalnih, da bi bilo sprenevedanje in molk v stilu pristašev svobodnjakov, najmanj nekorektno. Katastrofa na predsedniških volitvah. Vse drugo je sprenevedanje. Namesto, da bi vztrajal z Marto Kos, je podlegel nagovarjanju Vesne Vuković in Urške Klakočar Zupančič, naj jo umakne. Kosova se je res umaknila še preden se je kampanja začela. Marta Kos bi v soočenjih gotovo blestela, ker soočenja so njen parket. Ker jo je Golob tako hinavsko odslovil, je odstopila iz podpredsedniške funkcije in Svobode. Do javnega pranja perila se je Kosova ogradila in ne daje izjav v zvezi s tem. Ker je gospa. Ko bo šel Golob po poti Cerarja, bo tudi to prišlo na dan. Drugi kozel je zagotovo napoved, da bodo storili vse, da Logar ne pride v predsedniško palačo. In v istem stavku skoči v naročje kandidatki, ki je porazila kandidata dveh koalicijskih strank. Žuganje in grožnje Golobu ne prisedejo. Tisto žuganje in napovedovanje vojne sovražnemu govoru je navadna farsa, kar je pokazal naslednji dan. Naslednji kozel prve kategorije. Pobegnil je pred Janšo. Imel je enkratno priložnost, da se sooči z izvorom in generatorjem tega, čemur je prejšnji večer napovedal vojno. Janši bi lahko v obraz zmetal vse, kar si misli o njem, preteklem delu njegove vlade in posledicah tega, kar objavlja na družbenih omrežjih. Priznam, da sem pričakoval, da bo Janša tisti, ki bo pobegnil. Ne, pobegnil je Golob. Ustrašil se je Janše in soočenja z njim. Na domačem parketu v Tarči pri Eriki Žnidaršič! Golob, lepo te prosim? In vse tiste, ki ga opravičujete, da se z Janšo nima kaj pogovarjati! Ni bil vabljen k Pirkoviču ali Možini. V tem primeru bi razumel, da ni prišel. Golob je očitno tiste vrste tip, ki iz množice vpije na zvezdnika gostujoče ekipe. Ko ga ta zgrabi in potegne iz množice, se pokaka. Pa še enkrat ga k frizerju pošljita, Urška in Vesna. Golob bo moral otrokom doma razložiti, da se umirijo. Si predstavljate, da bi se hči Janeza Janše slikala pred plakatom stranke Levica z iztegnjenima sredincema. Najbrž si. Tornado vseh tornadov bi prišel nad Janšo in kompletno sekto. Ko to stori hčerka premierja Goloba pred plakatom NSi, je to simpatična gesta politično osveščene mladenke? Zdaj pa kot Nežmah zvenim. Ne gre to v pravo smer. Bolje, da grem na nov odstavek.

Danes se bo zgodila pričakovana poteza na Siol-u. Janšev najbolj zvesti pisatelj nedeljskih pravljic Peter Jančič bo pospravil svojo mizo. Veselje njegovih sovražnikov bo kratko, zamenjava pa parodija par excellence. Na Jančičevo mesto bo očitno prišel Mihael Šuštaršič iz STA. Kje je torej parodija? Peter Jančič prihaja na RTV Slo, kjer bo zasedel mesto urednika MMC. Nova zmaga mračnih sil na Kolodvorski. Na referendum bo treba dragi moji, vsaj za RTV nujno.

Pred nami so prazniki. Tale bo še najbolj primeren za trenutno situacijo.  

Scroll to Top