A JE TO Slovenija?

Imamo predsednico. Jočemo od sreče. Vsi se imamo radi, spoštljivo in sproščeno bomo zaplesali po novih notah. Ustavne pravice, človekove pravice in še enkrat ustavne pravice. Novo predsednico bo pravkar razneslo od naštevanja vsega, kar bo storila. Zavihali bodo rokave in trdo delali, obljublja. A me lahko prosim kdo z lopato kresne, da se zbudim iz tega »cukra«? Lepo prosim. Tempu nakladanja še buldožer ne more slediti. Kučan bi v znamenitem objemu novoizvoljene predsednice, lahko varovanki prišepnil nekaj resnic o predsedniški funkciji. Ker je povabljen v »svet modrecev«, bo za to še priložnost. Pahor je preferiral svet modrcev, za modrece mu je več ali manj dol viselo. Skladno s funkcijo, ki jo je opravljal. Nekaj je treba priznati. Borut Pahor in funkcija predsednika republike sta kot ata na mamo. Ali drugače, predsedniško mesto se popolnoma ujema z njegovim karakterjem, osebnostjo in sposobnostmi. Predsedniški naziv, protokol, soji žarometov, potovanja in nič odgovornosti. Da predsednik ne odloča o ničemer, vrhovni poveljnik vojske je samo formalno na papirju, je Pahorju idealno. Cagav, brez hrbtenice in tisočerih obrazov, predsednik sam sebi. To je bil mandat Boruta Pahorja.

Nataša je zastavila bolj populistično kot kadarkoli Pahor. Naredila bo red v zdravstvu. Zgradila bo domove za ostarele. Revne starejše ženske jo posebej skrbijo. Če bi bil žleht bi rekel, da ji trka vest. Mnogo je revnih, ne samo starejše ženske. Revni zato, ker so jih v divji privatizaciji pokradli razni Horvati in Musarji. Za zobozdravnika me ne skrbi več. Sicer imam odlično zobozdravnico v Ljubljani. Tudi na vrsto pridem takoj, če pokličem. Samo še jurja moram zbrati, ker sprejema samo gotovino, ne pa teh ničvrednih kartic zavarovanja. Nova predsednica bo to uredila. Vili Kovačič bo medtem poskrbel, da bo obramba Mavsov trdnejša. V tem rangu »švasate« pogovore s predsednico. Baba nima nobenih pooblastil. Lahko se sicer oglaša za vsak pasji drek, izvršne moči pa nima nobene. Žal. In zato, koga boli kita, kaj si o čemerkoli misli naš predsednik ali predsednica. Razen tistih, ki se zdaj prerivajo okoli nje v upanju na sanjske službe v njenem kabinetu. Brez heca, še Igor fucking Zorčič se je privlekel v Rusko dačo. Novemu Kawasakiju se ne bo odpovedala. To bo komedija. Nataša na motorju, za njo pa »leteča« policija. Mokre sanje odhajajočega Pahorja. Žal Borut izpita za motor nima. On je mevža od malih nog. Vojsko JLA je služil v Ljubljani, se je pohvalil. Za služenje vojske ne navija. Za primer nam da sina, ki je baje pravi dec, čeprav ni služil vojske. Kdor ga pozna, ve da temu ni tako. Mevža po fotru, rojen zlato žlico v riti in bel pod nosom. Od koke, ne mleka.

Nacionalka se ne da. Zadnjič sem bil prepričan, da sem zgrešil program. Svetina, Požar in Pertinač v Odmevih? Dnevnike vodita Nejc in Valentina. Vida vodi oddaje v zvezi z referendumom o RTV. Dragi moji, včeraj sta bila pri Vidi skupaj Vili in major Troha. Nista vdrla, ni bilo policije, bila sta gosta na povabilo Vide Petrovčič. Predstavnice I8M ni bilo med povabljenimi. Troha je prišel v plesnivi 28 let stari srajci iz Moris-a. Vili v svojem znamenitem rdečem puloverju. A vi mene zajebavate? Lado Troha in Vili Kovačič? Na drugi strani pa vsestranska Barbara Rajgelj, ki niti ni vedela v kateri vlogi je tam in kateri institut zastopa, ker vsak teden ustanovi nov NVO ali dva. In vsak NVO je takoj prejemnik davkoplačevalskega denarja. O Viliju ne bi izgubljal besed, Troha sodi v zanj primerno zdravstveno ustanovo, ne pa na televizijo v referendumsko kampanjo.

Lado Troha je bil nekoč povprečno normalen tip, dokler se mu ni utrgalo. Med osamosvojitvijo je bil pripadnik Moris-a. Tam sem ga spoznal. Moris so sestavljali fantje iz Ljubljane, Kočevja in Ribnice. Ljubljančani smo imeli ostale za nesposobne kmete, ki so v Morisu zaradi geografske lege Kočevske Reke. Kmetje iz Kočevja in Ribnice so na nas gledali kot na snobe. Kemije ni bilo prave, niti niso bili vsi iz tega testa, da brez moralnih zadržkov izvršijo karkoli. V Moris nisi prišel zaradi lepega spričevala ampak zanimive kazenske evidence, ki je morala vsebovati elemente nasilja. V moji je npr. pisalo, da sem na Čopovi cesti sredi Ljubljane v nogo ustrelil samooklicanega kralja Valenčiča. To je bila vstopnica za VIP klub Moris, ki ga je javnost spoznala kot Paravomo. Troha ni bil iz tega testa, zato ga je poveljnik Krkovič raje umaknil iz dogajanja in ga poslal v šolo. Troha je pred Morisom skupaj z Njavrom v Nami Kočevje prodajal belo tehniko. Pralne stroje predvsem. Njavro s triletno elektro šolo je bil celo serviser za pralne stroje. Medtem, ko je bil Troha v šoli, se je zgodila afera Depala vas. Po vrnitvi iz šole je bil premeščen v Ljubljano. To je bilo v sklopu kazenskih premestitev novega ministra Kacina. Troho je premestitev doletela, čeprav ni imel nič s takratnim dogajanjem. Jezen je obljubil maščevanje. Spisal je knjigo in s harmoniko končal pred parlamentom. Vojaška varnostna služba ga je tam razorožila, kadrovska mu je medtem spisala odpoved. Lado je dal takratnemu novinarju Večera Zgagi obtožujoč intervju in dan po objavi izginil. Da je organiziral lastno ugrabitev, bi bilo pretirano. Enostavno je odkorakal do ceste, kjer ga je pobrala takratna ljubica, ki je zdaj njegova partnerka. Odpeljala ga je v gozdno kočo, kjer je nekaj mesecev prebival kot puščavnik. Ko se je naveličal, se je ulegel na cesto nekje v bližini Vrhnike. Ovadba za prijavo lažne ugrabitve nikoli ni doživela sodnega epiloga. Baje ni bilo dokazov. Po hodnikih Tavčarjeve se je govorilo, da so ga pustili, ker gospod sodi v psihiatrično bolnišnico in ne v zapor. Kdor je njega včeraj povabil v studio, je naredil ogromno uslugo tistim, ki so ZA na referendumu.

BIG TIME KMETIJA NORTH KOREA

Danes je tisti dan, ko se menja letne gume za zimske. Spet strošek. Glede na podnebne spremembe bi lahko temu primerno prilagodili zakonodajo. Zime ni nikjer. Ni mraza, ni snega. Božiček že dolgo ne uporablja več sani, okoli se vozi s kombijem. Verige v prtljažnik za vsak slučaj, če te ustavi policija. Da bi jih po sili razmer montiral na kolesa? Najbrž tega več ne znam.

o.p Borut Pahor je dobil na mizo resno ponudbo za službo. TV 3 in Pertinač mu ponujata stalno komentatorsko mesto v oddaji Faktor. Roman Vodeb, Boštjan M. Turk, Norma in Bernard Brščič, Ivan Simič ipd… Odlična družba in zanj primerno okolje. Ne oklevaj Borut, da ne bo ZZZS v igri.

Serious trouble is knocking on the door. Some concrete donations would be nice  

Scroll to Top