7

Nastopil je predvolilni molk? Navadna neumnost. Od kje so ustvarjalci naše države to privlekli v našo volilno zakonodajo, ne bom ugibal. Najprej narod skoraj zastrupite s predvolilnimi kampanjami, tik pred zdajci pa naj bi utihnili in čenčali o zelenjavi. Pod pogojem, da ne prihaja iz Kordiševe njive, ker je to potem politična tema in kršenje volilnega molka. Če me spomin ne vara, mediji ob vsakih volitvah poročajo o kršitvah volilnega molka. Kdo to nadzoruje, komu prijavlja in kakšne so sankcije, če danes napišem , da je številka 7 najljubša vsem Slovenkam in Slovencem. 7 je številka Gorana Dragića. Še več, 77 je številka NBA atrakcije Luke Dončića. 7 je pravljična številka, velja staviti nanjo. Zdaj pa k jutrišnjim volitvam in odločitvam. Včeraj sedim na vrtu lokala. Ogovorita me dva tipa, če lahko prisedeta. Da me poznata, bereta blog in bi kakšno rekla z mano. Nisem ravno družaben tip in tovrstni pristopi me spravljajo v zadrego. Ker sem videl, da se ne bom izmazal, sem rekel ok. Beseda je dala besedo in prišli smo do volitev. Zakaj Sabina Senčar? Ona je sicer dobra in jo podpirata, ker podpirata Stevanovića in stranko Resni.ca. Glasovala za njo ne bosta, ker je po njunem to stran vržen glas. Treba je podpreti tistega, ki lahko premaga Logarja, sta me poučila. Tu smo torej? In kdo to je?

O prazniku demokracije nismo flancali, ker volitve to niso. Dva po pogovoru sodeč zvesta člana Stevanovićeve stranke, ne nameravata glasovati za svojo kandidatko, ker ji ankete ne kažejo dobro? Lahko samo dodam, da so naročniki anket dosegli svoj namen. Izločanje kandidatov, zato gre pri anketah. Ne bodite prosim naivni. Pozabite na ankete in jutri podprite svojo kandidatko ali kandidata, ki ga podpirate. Kdorkoli to je, Logar, Cigler Kralj, Kordiš, Prebilič, Brglez, Pirc Musarjeva ali Senčarjeva, si zasluži vaš glas. Za vsak slučaj na volišče pridite s svojim pisalom, ker se domoljubnemu delu države bliska od norih idej. Jutri je tudi ljubljanski maraton, kjer bo odhajajoči najslabši predsednik v zgodovini Slovenije Borut Pahor poslednjič tekel z varnostnikom. Njegov glas bo bo šel Logarju. Za tega bo glasoval celoten Pahorjev aparat, ker je nekaterim obljubljeno, da bodo lahko ostali. Drugi pa si to obetajo. Ne vem kakšen bo vpliv maratona na jutrišnje volitve, datum vsekakor ni najbolj posrečen. Prej za volitve kot maraton.

Vsekakor se jutri odpravite na volišča in oddajte svoj glas. Brez kalkulacij, kdo nima možnosti za drugi krog. Te pridejo na vrsto v drugem krogu, kjer bomo po načelu manjše zlo izvolili nekaj , kar ni Janša. Ne glede na ankete, ki pretiravajo z Logarjem me zanima, je res koga prepričal, da je neodvisen kandidat? Uspeh Logarja bi v nadaljevanju našo družbo res premaknil skrajno desno. Mokre sanje Janeza Janše že 30 let, je izdala Spomenka Hribar. Devet Jakličev na Ustavnem sodišču bi prepovedalo splav in posvojilo najbolj srednjeveške ideje Aleša Primca. Ne se hecat ljudje, pojdite na volitve in ne nasedajte Logarju.

Če NPM ne bo predsednica, mi bo pisala v imenu mame Luke Dončića. Prepovedano je pisati o Mirjam in njenem boju za sinove milijone.  

Scroll to Top